Tijdstip: 15:22
Datum: February 3,2004
Bron: Kinepolis Group

KINEPOLIS GROUP brengt infotainment digitaal opbioscoopscherm-Primeur met avant première van ASPE reeks en met het LIVE VTM Nieuws

Nadat Kinepolis Group zich reeds eerder profileerde als de Europese gangmaker in het toepassen van digitale projectie technieken, beschikt ze thans in België over een digitaal platform, met 10 aangepaste zalen, dat naast conventionele speelfilm ook alternatieve content kan aanbieden.
Na Kinepolis Brussel, beschikken immers alle Vlaamse Kinepolis vestigingen nu ook over één digitale projector.
"Plop en de Toverstaf" en "Finding Nemo" hebben de kwaliteit en de toegevoegde waarde van het digitaal beeld reeds aangetoond. Terwijl morgen alweer een Disney productie, "Brother Bear" in Brussel, één week vóór de nationale release, digitaal vertoond wordt (vanaf 11/02 ook in Gent, Kortrijk, Antwerpen en Hasselt ), kiest Kinepolis Group er resoluut voor om nog meer verscheidenheid in haar programma-aanbod te voorzien.
Tien opeenvolgende dinsdagen zullen de afleveringen van de VTM misdaadserie, naar het werk van Pieter ASPE, in avant première en digitaal op groot scherm worden vertoond.
Sinds maandag kan de kijker in diezelfde digitale zalen, tijdens het voorprogramma telkens om 19.00 u het VTM Nieuws bekijken.

Het digitaal bioscoopnetwerk is nu, zowel technisch als kwalitatief, een feit.
In nauwe samenwerking met Barco (DLP projectoren), EVS (servertechnologie) en Studio L'Equipe, biedt Kinepolis Group nieuwe faciliteiten aan en diversifieert ze haar programma- aanbod. Naast de enkele honderden films die er jaarlijks worden vertoond, zullen er geleidelijk aan ook meer en meer alternatieve programma's worden voorgesteld die, zonder die digitale technologie, nooit in een bioscoop zouden kunnen vertoond worden.
Retransmissies van prestigieuze evenementen of concerten, al dan niet rechtstreeks, televisie reeksen (fictie) of programma's met een bijzondere human interest, zullen ook hun weg vinden naar het grote scherm.
Een ongeëvenaard visueel comfort, perfect geluid en de bijzondere dimensie van het reuzescherm, leiden tot een nieuwe beleving voor de bioscoopbezoeker.

Vanaf dinsdag 10 februari (20.00u en 22.30 u) stelt Kinepolis (Brussel, Antwerpen, Gent, Kortrijk, Hasselt), in samenwerking met VTM, de digitale avant-première van de wekelijkse aflevering van de misdaadserie naar het werk van Pieter ASPE voor. Dit nog vóór ze op televisie wordt vertoond. Tien weken lang zal de bezoeker voor slechts ¤ 5,00 als eerste een aflevering op groot scherm kunnen volgen. Digitaal en met in de hoofdrollen Herbert FLACK , Lucas VAN DEN EYNDE en Francesca VANTHIELEN. Elke bezoeker ontvangt ook nog een boekenbon ter waarde van ¤ 2,00 geldig in Standaard Boekhandel, bij aankoop van een ASPE misdaadroman.

Sinds maandag pakt Kinepolis in haar Brusselse en Vlaamse digitale zalen nog met een bioscoopprimeur uit. De bezoeker moet zich niet meer haasten om thuis vlug even naar het VTM nieuws te kijken om zich daarna naar de bioscoop te reppen... Hij kan er nu op reuze- scherm elke dag om 19.00 uur LIVE het VTM Nieuws bekijken. Het nieuws is vanaf nu een onderdeel van het voorprogramma in de digitale Kinepolis-zalen.

Contact:
Myriam Dassonville
Corporate Communication
Tel: +32 2 474 26 91
E-mail: mdassonville@kinepolis.com

URL: http://www.kinepolis.com