Provincie Flevoland




Winnaar prijs duurzame onderneming bekend op 10 februari

Vijftien Flevolandse bedrijven dingen op 10 februari mee naar de Flevolandse prijs voor de duurzame onderneming 2003. Deze bedrijven komen uit alle Flevolandse gemeenten. Op dinsdag 10 februari worden de genomineerden bekend gemaakt en wordt aan de winnaar de prijs overhandigd. Dit zal gebeuren door de voorzitter van de jury, gedeputeerde Greiner.

Op 27 januari heeft een selectiecomité zich gebogen over de deelnameformulieren met als doel drie bedrijven te nomineren. De bedrijven lieten aan de hand van 28 vragen zien hoe zij bezig zijn met duurzaam ondernemen. De voorzitter van MKB Flevoland en ondernemer de heer Gijsberts en wethouder milieu de heer Cramer van gemeente Zeewolde vormen samen met gedeputeerde Greiner de jury.

De prijs is bedacht door de gezamenlijke Flevolandse overheden die het bedrijfsleven een impuls willen geven om met duurzaam ondernemen aan de slag te gaan; dit doen zij door de bedrijven te ondersteunen, te stimuleren en zoveel mogelijk te begeleiden. Ondernemingen kunnen door duurzaam ondernemen niet alle economische groei versterken, maar ook bijdragen aan verminderde belasting van het milieu en het verbeteren van sociale omstandigheden in en buiten de provincie.

De prijsuitreiking vindt 10 februari vanaf 16.00 uur plaats in de Rietkerkzaal in het provinciehuis te Lelystad. Wilt u bij de prijsuitreiking aanwezig zijn, meld u dan aan (gelieve voor 6 februari) bij de provincie Flevoland, afdeling Milieubeheer, Lovette Elsevijf, 0320-265 383 of lovette.elsevijf@flevoland.nl.