Ingezonden persbericht


VERKENNINGEN: het vernieuwde reportage- en interviewprogramma van de Nederlandse Moslim Omroep

VERKENNINGEN dinsdag 10 februari: live vanuit Desmet in Amsterdam van 20.00 tot 2100 op 747AM

De reportage

'Schrijnend', wat moet je daar precies onder verstaan? Terwijl de Tweede Kamer daarover debatteert, weten veel asielzoekers het uit de dagelijkse praktijk. Zodra de overheid de opvang beeindigt, komen veel uitgeprocedeerden op straat terecht. Kerken nemen een deel van de zorg over. Maar wat doen de moskeeën? Lopen ze liever niet te koop met de, soms omstreden, steun aan uitgeprocedeerden? Of gebeurt er helemaal niets? Hans Noortman ging op onderzoek uit.

Het vraaggesprek

De gast in Verkenningen is deze week Coskun Çörüz, Tweede Kamerlid voor het CDA. Met hem neemt Rob van Stek de actualiteit van de week door. Verder praat van Stek met Çörüz over zijn functioneren als moslim binnen het CDA. Wat vindt hij van het geharrewar rond de moslimkoepels? En, is Turkije al rijp voor toetreding tot de EU?

VERKENNINGEN

Verkenningen is nog een van de weinige plekken op 747 AM waar langere reportages en interviews te horen zijn. Dinsdagavond van 20.00 tot 21.00 onderneemt het radioprogramma verkenningstochten in de pluriforme wereld van de Islam. Daarnaast probeert Verkenningen een beeld te geven van maatschappelijke ontwikkelingen die moslims en niet-moslims aangaan.