Politie Midden- en West Brabant

Politiemonitor bevolking 2004 van start

Tilburg, 9 februari 2004

Met ingang van dinsdag 10 februari 2004 worden in de regio Midden en West Brabant 1600 bewoners gebeld in het kader van het landelijke onderzoek Politiemonitor Bevolking. Dit onderzoek wordt in heel Nederland verricht in opdracht van de ministeries van Justitie en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De enquête wordt uitgevoerd door het bureau Intomart uit Hilversum.

De vragen uit de enquête hebben o.a. betrekking op problemen in de buurt, (on)veiligheid,
criminaliteit, preventiemaatregelen en het functioneren van de politie. Ook de persoonlijke belevenissen en contacten met de politie komen aan bod. De resultaten van het onderzoek worden in juli 2004 verwacht en worden gebruikt om de dienstverlening te verbeteren.

Vanaf morgen tot medio maart kunnen inwoners gebeld worden door dit bureau. Inmiddels hebben alle personen die geënquêteerd worden een brief van het politiekorps ontvangen met daarin uitleg over het onderzoek. De telefonische enquête duurt ongeveer 20 minuten. In totaal zijn er in de politieregio Midden en West Brabant 1600 personen aangeschreven die om hun mening worden gevraagd.

Mochten er inwoners uit Midden en West Brabant zijn die naar aanleiding van de enquête door Intomart dringende vragen hebben dan kunnen zij contact opnemen met de politie Midden en West Brabant, telefoon 0900-8844.

Bron: Enny de Wit