Rijn&Venen, 10.00 uur

Utrecht 10-02-2004 - Nieuwsberichten district Rijn&Venen

Alcoholcontrole

MAARSSEN- In de nacht van maandag op dinsdag werd tussen 23.30 uur tot 02.00 uur een alcoholcontrole gehouden op de Straatweg en de Verbindingsweg. In totaal moesten 30 bestuurders blazen en niemand had teveel gedronken.

Gordelcontrole

MAARSSEN- Op Dr.Plesmanlaan werd een gordelcontrole gehouden. In totaal kregen 9 automobilisten een bekeuring omdat ze zonder autogordel reden.

Winkeldief aangehouden

MAARSSEN- Op maandagmiddag werd een winkeldief aangehouden. Omstreeks 16.20 uur wilde een 33-jarige vrouw uit Utrecht een stapel dekbedovertrekken meenemen zonder deze af te rekenen aan de kassa. De winkelbediende van de winkel aan het Bisonspoor zag dit en sprak de vrouw aan. Er ontstond een discussie tussen de vrouw en de winkelbediende. Een agente in haar vrije tijd hoorde dit en hield de vrouw aan. De Utrechtse is vervoerd naar het politiebureau en ingesloten voor verhoor. Onderzoek wees uit dat de vrouw ook goederen had gestolen uit een speelgoedwinkel aan het Bisonspoor.

Oproep getuige(n) ongeval zich te melden

LOENEN - De politie roept getuige(n) op die bijzonderheden kunnen vertellen over een ongeval op zaterdag 7 februari omstreeks 00.35 uur op de kruising Molendijk/Moleneind. Een bestuurder van een personenauto is kennelijk op deze kruising rechtdoor gereden waarna de auto op een lichtmast en een hek botste en in de struiken tot stilstand is gekomen. Hierna heeft de bestuurder kans gezien om de auto weer op de weg te krijgen en is daarna doorgereden zonder dat zijn identiteit behoorlijk is kunnen worden vastgesteld. Mogelijk dat getuige(n) de klap van de aanrijding hebben gehoord en poolshoogte hebben genomen. Getuige(n) kunnen bellen naar het politiebureau in Breukelen, telefoon 0900 8844.

Hennep aangetroffen

VINKEVEEN- Op maandag werd een hennepkwekerij aangetroffen in een woning aan de Herenweg. Na binnengekomen informatie werd een onderzoek ingesteld en werden in totaal 1500 planten aangetroffen. De kwekerij was professioneel opgezet met afzuigapparatuur en assimilatielampen. Tevens werd duidelijk dat er illegaal stroom werd afgetapt. Een 44-jarige man uit Vinkeveen werd aangehouden. Bij de man werd nog eens 8.5 kilo gedroogde henneptoppen aangetroffen. De straatwaarde per pond henneptoppen ligt tussen de 1500 en 2500 euro. De man is ingesloten voor verhoor.

Pillen aangetroffen
WOERDEN- Op dinsdagochtend werd een man aangetroffen omdat hij vermoedelijk XTC pillen in zijn bezit had. Omstreeks 00.50 uur controleerde de politie een 21-jarige automobilist uit Woerden op de Europabaan. De auto stond op naam van een katvanger en de auto werd meegenomen naar het bureau. De agenten troffen hier in de auto 7 vermoedelijke XTC pillen aan, een klein zakje met hierin vermoedelijk cocaine of heroine en twee plakken hennep. De man uit Woerden werd direct aangehouden en ingesloten voor verhoor.