Eemland noord, 10.20 uur

Utrecht 10-02-2004 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Huiselijk geweld

SOESTERBERG Op maandag 9 februari werd een vrouw na een echtelijk ruzie in zorgwekkende toestand in het ziekenhuis opgenomen.

Rond 17.00 uur kregen meerdere politie-eenheden en een eenheid van de Koninklijke Marechaussee de opdracht te gaan naar een woning in Soesterberg. In de woning zou een echtpaar ruzie hebben gehad en zou één van hen onwel zijn geworden. De eenheid van de Marechaussee was als eerste ter plaatse. Zij troffen de 44-jarige bewoonster aan die niet meer ademde. Zij zijn direct met reanimatie begonnen. Nadat het hartritme weer opgang was gekomen, is de vrouw even later per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht en is daar in kritieke toestand opgenomen.

De 53-jarige echtgenoot verklaarde ruzie met haar te hebben gehad en haar keel te hebben dichtgeknepen. Hij is aangehouden en in het politiebureau ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in naar wat er precies is gebeurd.

Bromfietser gewond

BAARN Op maandag 9 februari raakte een bromfietser gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 17.00 uur reed een 38-jarige automobilist uit Soest over de Rutgers van Rozenburglaan in de richting van de Amsterdamsestraatweg. Op de kruising met de Amsterdamsestraatweg verleende hij geen voorrang aan een voor hem van rechts komende 39-jarige bromfietser uit Hilversum, met een aanrijding tot gevolg.

Met pijnklachten aan zijn borst is de bromfietser per ambulance naar het Streekziekenhuis in Hilversum gebracht.

Onder invloed met gestolen vlees

SOEST / BAARN Op maandag 9 februari bleek een fietser een goede vleessmaak te hebben. Tevens hield hij ook wel van een glaasje.

Rond 13.30 uur zagen politiemensen een fietser op de Amsterdamsestraatweg in Soest door rood verkeerslicht reed. Zij gingen achter hem aan en gaven hem op de Regentesselaan een stopteken. De man had een blikje bier in zijn handen. Uit de blaastest bleek dat hij beduidend teveel had gedronken en de verdachte, een 36-jarige man uit Baarn, werd aangehouden. Bij zijn fouillering kwamen er zeven bakken met vlees (6 biefstuk en 1 runderlappen) onder zijn jas vandaan. Hij verklaarde het vlees bij een winkel aan de Eemnesserweg in Baarn te hebben gestolen. Hij werd naar het politiebureau overgebracht.

Bij de ademanalyse blies hij 500 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol en voor winkeldiefstal.