Politie Drenthe

Maandagmorgen 10-02-04

Assen 10-02-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

Zonder gordel om tegen boom

RODERESCH - Een 24-jarige inwoner van Tiendeveen raakte maandagmiddag rond 16.00 uur betrokken bij een eenzijdig ongeval. De man reed met zijn personenauto over de Esweg naar Roderesch. Aangezien het hagelde, gleed de achterkant van de auto in de bocht weg. De auto kwam tot stilstand tegen een boom. Zowel de bestuurder als de inzittende droegen geen gordel. Beiden zijn naar het ziekenhuis vervoerd. Het voertuig is afgesleept.

Politie houdt alcomoblist aan

EXLOO - Een 43-jarige man uit Groningen is in de nacht van maandag op dinsdag aangehouden op de N34 wegens het rijden onder invloed. Op het politiebureau blies de man 535 ugl. De man kreeg naast een rijverbod eveneens een dagvaarding uitgereikt.

Aanhouding wegens onverzekerd rijden

EMMEN - Een 44-jarige man uit Harlingen is maandagmiddag rond 14.30 uur aangehouden op de Hondsrugweg. Bij controle bleek zijn auto niet verzekerd te zijn. Zijn voertuig is achter het politiebureau gestald. De bestuurder kreeg een proces-verbaal toegezegd.

Aanhouding 14-jarige bromfietser
EMMEN - Een 14-jarige jongen uit Emmen kreeg maandagmiddag omstreeks 14.30 uur een proces-verbaal uitgereikt. Hij werd op de Sterrenkamp staande gehouden omdat hij een bromfiets bestuurde, terwijl hij nog geen 16 jaar oud is en geen bromfietscertificaat heeft. De bromfiets is tijdelijk bij het politiebureau gestald.

Inbraak in bedrijf
GIETEN - In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in een bedrijfspand aan de Steenkamp. Door een raam te vernielen is men binnengekomen. Uit het pand zijn enkele duizenden euros weggenomen. Namens het bedrijf deed een 42-jarige man uit Gieten aangifte.

Voertuig brandt volledig uit
COEVORDEN - Een personenauto is maandagavond rond 22.15 uur op een oprit aan de Poppenharelaan in vlammen opgegaan. De bestuurster van de auto, leeftijd onbekend, was zojuist thuisgekomen met de auto en zag dat er rook onder de motorkap vandaan kwam. Ze kon nog net op tijd uit de auto komen. Ondanks het snelle optreden van de brandweer, brandde de auto geheel uit. Diverse spullen (o.a. bankpassen en mobiele telefoon) gingen verloren. Het voertuig is afgesleept.

Bromfietser aangehouden
ZUIDWOLDE - De politie heeft maandagmiddag rond 14.45 uur een proces-verbaal uitgereikt aan de 17-jarige bromfietser uit Zuidwolde. De verdachte reed op de Hoogeveensweg in de richting van Hoogeveen met hoge snelheid. De jongeman kreeg een boete van 40,- wegens het niet volgen van een verplicht fietspad en een bon van 95,- wegens overschrijding van de constructiesnelheid.

Rijbewijs hardrijder ingenomen
ZUIDLAREN - De politie heeft maandagavond het rijbewijs ingenomen van een 33-jarige bestuurder van een personenauto uit Annen. De man reed op de N34 met hoge snelheid, namelijk 157 km/uur waar 100 km/uur is toegestaan.

Geen fietsverlichting levert diverse bekeuringen op HOOGEVEEN - De politie heeft maandagavond aan de Zuidwoldigerweg een verlichtingscontrole gehouden. Hierbij werden in korte tijd vier fietsers bekeurd voor het niet voeren van verlichting.

Ramona Venema verzorgt de voorlichting tot donderdagmiddag 17.00 uur. Telefoonnummer 0592-361268 of 06-52528533. Tussen 18.30 uur en 21.00 uur neemt Ron Reinds de piketdienst tijdelijk over.