Utrecht stad 10.30 uur

Utrecht 10-02-2004 - Nieuwsberichten district Utrecht stad

Getuigenoproep
UTRECHT Op maandag 9 januari vond omstreeks 11.30 uur een dodelijk ongeval tussen een fietser en een vrachtwagen plaats op de kruising Lange Viestraat en de Sint Jacobsstraat. De politie vraagt getuige(n) van dit ongeval contact op te nemen met de politie: 0900-88 44.

Beroving
UTRECHT Op maandagavond vond een beroving plaats op de Hooft Graaflandstraat. Omstreeks 21.55 uur stond een 45-jarige automobiliste uit Nieuwegein voor het verkeerslicht op de Hooft Graaflandstraat te wachten. Opeens werd de ruit van haar rechterportier ingeslagen, waarna haar tas, welke op de passagiersstoel lag, werd meegenomen. De daders wisten te ontkomen.

Onder invloed
UTRECHT Op maandag 9 februari is een 27-jarige automobilist uit Bilthoven bekeurd voor het rijden onder invloed. Omstreeks 19.45 uur reed de man op de kruising Lucasbolwerk en de Nachtegaalstraat, waar hij vanwege een vreemde manoeuvre de aandacht trok van patrouillerende politieagenten. De uitslag van een blaastest wees uit dat de man hoogstwaarschijnlijk onder invloed was. Op het politiebureau blies de man 615 ug/l, waarna hij een bekeuring kreeg voor het rijden onder invloed. Ook moest hij zijn rijbewijs inleveren.

Ongeval
UTRECHT Op maandagmiddag heeft een ongeval plaatsgevonden op de Maarssenbroeksedijk.

Omstreeks 16.10 uur reed een 38-jarige automobilist uit Tilburg de Maarssenbroeksedijk op, waar hij op de kruising een 41-jarige man op een scooter over het hoofd zag. Er ontstond een aanrijding waarbij de 41-jarige Nieuwegeiner enkele meters over het wegdek schoof. Hierbij liep hij verschillende schaafwonden op. Na een controle door het ambulancepersoneel kon de 41-jarige man naar huis. De 38-jarige man bleef ongedeerd.

Winkeldiefstal
UTRECHT Op maandag 9 februari een 26-jarige man uit Utrecht aangehouden voor winkeldiefstal. Omstreeks 17.45 uur probeerde de man verschillende parfumartikelen uit een winkel aan de Sint Jacobsstraat mee te nemen zonder te betalen. De totale waarde van de gestolen artikelen bedroeg ongeveer 140,-. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Verkeerscontrole met lasergun
UTRECHT Op maandagmiddag 16.00 uur zijn op verschillende locaties met busbanen verkeerscontroles gehouden. Dit gebeurde op de Biltstraat, P.C. Donderstraat en de Poortstraat. Er werd 1 automobilist bekeurd voor het onjuist gebruiken van de busbaan. De gecontroleerde bussen en taxis hielden zich goed aan de toegestane snelheid.

Verkeerscontrole
UTRECHT Op maandagmiddag 9 februari is een verkeerscontrole gehouden op de Hopakker. De controle werd gehouden tussen 14.00 uur en 15.15 uur. Er werden 6 automobilisten bekeurd voor het rijden zonder gordel,
1 automobilist werd bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs, 1 voor het rijden zonder verzekering en 1 voor het verlopen van de APK van de auto.

Verkeersongeval met letsel
UTRECHT Op maandagmiddag heeft een verkeersongeval plaatsgevonden op de Vechtdijk.

Omstreeks 13.40 uur wilde een 40-jarige automobiliste uit Utrecht haar oprit oprijden, waarbij zij een 75-jarige fietsster uit Maarssen over het hoofd zag. Hierdoor ontstond een aanrijding, waarbij de 75-jarige vrouw voetletsel opliep. Zij is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht, waar bleek dat zij haar voet gekneusd had.

Gewapende overval
UTRECHT In de nacht van maandag op dinsdag heeft een gewapende overval plaatsgevonden op een winkel aan de Adelaarstraat.

Omstreeks 22.00 uur kwamen 3 mannen het pand binnen. De winkel was net gesloten en er waren 2 medewerkers aan het schoonmaken. Tijdens het binnenlopen werd geschreeuwd dat het om een overval ging. Een vuurwapen werd door een van de onbekende mannen op het personeel gericht, waarna zij gedwongen werden de kluis te openen. Doordat dit niet snel genoeg gebeurde, zijn de 3 daders vermoedelijk vertrokken zonder buit. De politie heeft een onderzoek ingesteld.