Politie Hollands Midden
Datum: 10 februari 2004

(


Noordwijk Politie rond geweldszaak af

De politie heeft een onderzoek naar een openlijke geweldpleging afgerond. Er werden zes verdachten aangehouden en verhoord. De aanhoudingen en het verhoor vonden plaats van 5 tot 21 januari. De verdachten zijn afkomstig uit Noordwijk, Noordwijkerhout, Rijnsburg en Oegstgeest en zijn in de leeftijden van 17 tot en met 22 jaar. Het onderzoek door de politie werd opgestart nadat op 15 augustus een toen 30-jarige man uit Noordwijk op het Pickeplein na een woordenwisseling door de zes werd geschopt en geslagen. Het slachtoffer liep onder meer een wond aan de neus op. De politie heeft het onderzoek afgesloten en de stukken doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Katwijk Politie zoekt getuigen overval woning
De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk iets van de overval op een woning aan Parnassia in de wijk Zanderij gezien hebben. Op vrijdagavond 6 februari rond 21.20 uur werd daar een 28-jarige vrouw met haar vier kinderen door een man met een vuurwapen bedreigd. De man was de woning binnengelopen nadat een kind de voordeur opende. Met een klein geldbedrag verliet de man even later de woning. Van de dader ontbreekt nog ieder spoor. Uit het door de politie ingesteld onderzoek komen twee mensen naar voren die op het moment dat de man binnen werd gelaten op het trottoir voor de woning stonden. De woning is op de hoek van de Dauwbraam. Eén van deze mensen droeg een lichte lange jas. Of het hier gaat om een man en een vrouw is niet bekend. De politie wil in verband met het onderzoek graag in contact komen met deze mensen. Ook eventuele andere getuigen kunnen bellen met de politie in Katwijk via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).


Leiden Ongeval

Een 22-jarige automobilist uit Lisse raakte op 10 februari rond 00.45 uur op de Rijnsburgerweg de macht over zijn stuur kwijt. De auto schoot van de weg, raakte een lichtmast, een hek en kwam tegen een tuinmuur tot stilstand. Een 26-jarige man uit Warmond en inzittende werd uit de auto geslingerd. Een 24-jarige man uit Warmond raakte in de auto bekneld. Het slachtoffer werd door de brandweer bevrijd. De mannen uit Warmond zijn met onbekende verwondingen overgebracht naar het LUMC. De bestuurder werd met een hersenschudding overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. De politie liet van de bestuurder een bloedproef afnemen. Kort na de aanrijding raakte de auto in de brand. Een buschauffeuse van Connexxion bluste het vuur.


Alphen a/d Rijn Onder invloed rijden

De politie hield op dinsdag 10 februari rond 01.30 uur op de Burgemeester Bruins Slotsingel een 28-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn aan. Agenten verdachten de man er van zijn auto onder invloed van alcohol te besturen. De uitslag van de aan het bureau gehouden ademanalyse was 300 ug/l. (limiet 220 ug/l.) Voor de bestuurder was het niet de eerste keer dat hij voor het rijden onder invloed werd verbaliseerd. Op 3 februari jl. werd hij betrapt met een analyse van 455 ug/l. De politie maakt proces-verbaal tegen de verdachte op.


Zevenhuizen Portiers dragen harddrugs verkoper aan politie over

De politie hield op zaterdag 7 februari rond 23.15 uur bij een uitgaansgelegenheid aan de Zuidplas weg een 17-jarige jongen uit Rotterdam aan. De jongen wilde buiten de gelegenheid harddrugs verkopen aan een Spaanse bezoeker. De jongen werd door twee portiers van de uitgaansgelegenheid betrapt, aangehouden en overgedragen aan de gewaarschuwde politie. De politie nam 51 smileys
(extacy) inbeslag evenals een kleine hoeveelheid wiet. De verdachte wordt vandaag, dinsdag 10 februari bij justitie voorgeleid.


Nieuwerkerk a/d IJssel Beroving tijdens afstorten geld

De politie is op zoek naar een jongeman die op maandag 9 februari rond 13.00 uur twee medewerksters van een supermarkt aan de Reigerhof van een sealbag beroofde. Op het moment dat de twee medewerksters, een 26-jarige vrouw uit Rotterdam en een 22-jarige vrouw uit Nieuwerkerk aan den IJssel, een sealbag met daarin een niet nader bekend te maken geldbedrag bij een geldkluis van een bank aan de Eendenhof wilden afstorten, greep een jongen de sealbag en rende weg. De jongen die een bromfietshelm droeg, rende een hal van een flat in. Aan de achterzijde van de flat sprong hij op een blauwe Tomos en reed weg. Op het Zwanendaal werd korte tijd later de bromfiets onbeheerd teruggevonden. De politie stelt een onderzoek in. Eventuele getuigen wordt gevraagd contact op te nemen met de politie in Nieuwerkerk aan den IJssel via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).


Schoonhoven Politie zoekt eigenaar van horloges

De politie is op zoek naar de eigenaar van twee meerkleurige horloges; een dames en herenmodel van het merk Ingaleis. De horloges werden op vrijdag 6 februari op de Galvanistraat gevonden. Ze zaten in een rode doos. De eigenaar kan de horloges afhalen bij het politiebureau in Schoonhoven.


Lekkerkerk Politie zoekt getuigen van niet geslaagde snelkraak

De politie is op zoek naar getuigen die iets gezien zouden kunnen hebben van een niet geslaagde snelkraak op een slijterij aan het Raadhuisplein. Op zondag 8 februari werd er rond 22.45 uur geprobeerd een ruit van de winkel met een stoeptegel te vernielen. De ruit hield het echter. De politie is met een onderzoek begonnen. Getuigen wordt gevraagd te bellen met de politie in Lekkerkerk via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).


Schoonhoven Inbraak in supermarkt

Op maandag 9 februari werd er rond 03.00 uur ingebroken in een supermarkt aan de Bergamachterstraat. Met een tegel werd een ruit van de supermarkt vernield. In de winkel werd een met rolluiken afgesloten opbergruimte opengebroken. Een nog onbekende hoeveelheid sigaretten werd vervolgens buitgemaakt. De politie is met een onderzoek begonnen.


------------------------------------------einde berichten ------------------------------------------------------



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --