Politie Flevoland

Politie waarschuwt voor nep-inners

Marknesse 10-02-2004 - De politie in de Noordoostpolder waarschuwt inwoners voor zogenaamde nep-inners, die met valse bedoelingen boetes aan de deur proberen te innen. Maandagavond hebben twee inwoners van de Noordzoom in Marknesse hiervan melding gedaan bij de politie.

In beide gevallen kwamen er twee jongens van rond de 16, 17 jaar bij inwoners aan de deur. In één geval deden zich voor als nep-agenten en gaven ze aan dat ze studeerden aan de politieschool. Ze vertelden een 92-jarige man dat hij nog een bekeuring moest betalen. De Marknesser vertrouwde dit niet, stuurde de jongens weg en belde de politie.

Even later meldde een 81-jarige bewoner een zelfde soort verhaal bij de politie. Ook hij had twee jongens aan de deur gehad met in dit geval de mededeling dat de man nog een rekening bij een garagebedrijf niet betaald had. De Marknesser geloofde dit niet, belde de garagehouder die aangaf van niets te weten en zocht daarna contact met de politie. Tevens zond hij de jongens heen.

Het gaat om twee jongens, die donker waren gekleed en waarvan er één lang en slank was en de ander een wat gezetter postuur had. Eén van de twee had bovendien blond haar. Heeft u hierover meer informatie, dan kunt u dat melden. Dat kan bij uw politiebureau in de buurt of via het algemene telefoonnummer. (0900-8844).

De politie wil bij deze bewoners in het algemeen waarschuwen voor dergelijke praktijken. Geef nooit zo maar geld af. Belangrijk is daarnaast dat er op verzoek een legitimatiebewijs getoond kan worden. Heeft u de gegevens gecheckt en bent u meer te weten gekomen, maar vertrouwt u het toch niet, dan kunt u daarvan melding van maken bij de politie. Dat kan bij uw politiebureau in de buurt of via het algemene telefoonnummer. (0900-8844).