Ingezonden persbericht


PERSBERICHT: BANQUE ARTESIA NEDERLAND KIEST VOOR INORMATIEDESKTOPS VAN REUTERS

Amsterdam -10 februari 2004- Banque Artesia, onderdeel van de Dexia Groep, kiest voor de informatiedesktops van Reuters. Na een oriëntatie en pilots met de producten van Reuters, Moneyline Telerate en Market XS koos Banque Artesia voor een combinatie van Reuters 3000 Xtra en Reuters Trader voor treasury- en privatebanking-activiteiten.

Reuters 3000 Xtra is een real-time informatieservice met krachtige prestaties voor financiële professionals. Reuters Trader levert koersen, nieuws, basisgegevens, prijstools en analyses via een makkelijk te gebruiken desktop.

Jos de Wit, directeur Private Banking van Banque Artesia, zegt: "Wij maakten al gebruik van enkele bestaande Reuters-diensten en voerden een pilot uit met de belangrijkste systemen die nu in Europa beschikbaar zijn. We zijn van mening dat Reuters met zijn premiumproduct Reuters 3000 Xtra en zijn onlangs geïntroduceerde informatieproduct Reuters Trader het best aansluit bij onze eisen. We zijn erg tevreden met het resultaat."

Jan-René Dolfing, algemeen directeur Reuters Nederland, zegt: "Door te kiezen voor Reuters 3000 Xtra en Reuters Trader, kiest Banque Artesia het beste van twee werelden: twee krachtige informatiedesktops die van groot belang zijn voor de medewerkers. We zijn blij dat we konden voldoen aan de strenge eisen van Banque Artesia."

Reuters
Reuters (www.about.reuters.com), wereldwijd leverancier van informatie, biedt professionals essentiële informatie op maat op het gebied van financiën, media en het bedrijfsleven. De betrouwbare informatie ondersteunt beslissers in de gehele wereld. De reputatie van Reuters is gebaseerd op snelheid, accuratesse en onafhankelijkheid. Reuters heeft 16.000 werknemers in 94 landen, waartoe een nieuwsstaf van circa 2.400 werknemers in 197 bureaus behoort, die 130 landen bedient. Reuters is hiermee de grootste multimedia-nieuwsorganisatie in de wereld. In 2002 behaalde het bedrijf een omzet van 3,6 miljard Britse pond.