Ingezonden persbericht


Persbericht

Omzet Van Dale Taalweb is verdubbeld sinds gebruik Mediasurface

Mediasurface levert dé oplossing voor webbeheer en cross-sell mogelijkheden

Hilversum, 10 februari 2004 ­ Van Dale Lexicografie BV ­ onderdeel van Veen Bosch & Keuning Uitgevers NV ­ gebruikt sinds mei 2003 Mediasurface als CMS-oplossing voor haar website, het Van Dale Taalweb. Er is een prominentere plaats ingeruimd voor de webwinkel die volledig wordt beheerd vanuit Mediasurface. Sinds de introductie van de nieuwe site heeft Van Dale de omzet via de site substantieel zien groeien. Het tweede half jaar van 2003 laat een gemiddelde omzet zien die is verdubbeld ten opzichte van het eerste half jaar in 2003.

Een van de verklaringen voor de toegenomen verkoop is dat de site veel toegankelijker is geworden; zowel de responstijden als de navigatiestructuur zijn sterk verbeterd. Dat Van Dale nu beschikt over een snelle en gebruiksvriendelijke site draagt ook in hoge mate bij aan de bereidwilligheid van bezoekers om op de site terug te komen. Bovendien is de site een belangrijkere schakel geworden voor verkoopacties voor bijvoorbeeld schoolboeken, nieuwe reeksen en eindejaarsacties. Doordat Van Dale nu zelf in staat is snel veranderingen op de site door te voeren, kan de onderneming het web als volwaardig verkoopkanaal gebruiken. Dit werkt uiteraard verkoopbevorderend.

Van Dale verkoopt zowel zijn papieren als elektronische producten via de website. De verhouding tussen papier / elektronisch bedraagt circa 40% / 60%. De stijging heeft geen invloed gehad op deze verdeling. Ook het aantal bezoekers van het redactionele gedeelte van de site is niet veranderd door de toegenomen verkopen.

# # #

Over Van Dale
Van Dale Lexicografie BV is een onafhankelijke uitgever van woordenboeken en maakt deel uit van de Veen Bosch & Keuning Uitgeversgroep. Van Dale stelt zich ten doel de woordenschat van het Nederlands en de grote vreemde levende talen, waaronder Engels, Frans, Duits en Spaans, zorgvuldig te registreren en te beschrijven. Van Dale Lexicografie BV is een commerciële uitgeverij met winstoogmerk. Er is geen financiële ondersteuning van de overheid. Wel vindt regelmatig overleg plaats met de Nederlandse Taalunie. Van Dale geeft een groot aantal toonaangevende woordenboeken uit, waaronder ook woordenboeken op cd-rom. De bekendste uitgave is het Van Dale Groot woordenboek der Nederlandse taal; in de volksmond beter bekend als de 'Grote Van Dale' of de 'Dikke Van Dale'. Van Dale heeft producten voor op kantoor, voor de taalprofessional, voor op school en voor thuis of op reis. De producten van Van Dale zijn verkrijgbaar in de boekhandel of via het geheel vernieuwde Van Dale Taalweb (www.vandale.nl). Op de website is het woordenboek Hedendaags Nederlands bovendien gratis on-line raadpleegbaar.

Over Mediasurface
Mediasurface is een Europees leverancier van enterprise content management software voor beheer van dynamische websites en nieuwe digitale netwerken. Mediasurface 4.7 biedt klanten vanuit het standaardproduct een grote hoeveelheid content management functionaliteit. Bovendien is Mediasurface 4.7 eenvoudig te integreren met bestaande systemen door het gebruik van het Infrastructure Ready® concept. De ingebouwde kennismanagementfunctionaliteit zorgt ervoor dat medewerkers op effectievere wijze content kunnen beheren en gebruikers eenvoudiger en sneller de gewenste informatie kunnen vinden. In de praktijk heeft Mediasurface bewezen ROI en een korte 'time to benefit' te hebben doordat het systeem zeer snel in gebruik te nemen is.

Mediasurface heeft het hoofdkantoor in Engeland en is actief in Europa en de Verenigde Staten. De software en diensten van Mediasurface vormen de basis voor meer dan 400 websites van klanten in Europa en de V.S. Tot de klantenkring van Mediasurface in de Benelux behoren toonaangevende organisaties als Academisch Ziekenhuis Groningen, AEGON, Baan, Claritas, Consumentenbond, Gasunie, GTI, Holland Casino, IZA-VGZ, Kluwer Academic Publishers, Leids Universitair Medisch Centrum, NATO, Triodos Bank, VNU Business Publications en Wereldomroep. Meer informatie is te vinden op http://www.mediasurface.nl. Het telefoonnummer van Mediasurface Benelux is +31 (0)35 6257890.

Meer informatie voor de redactie:
Mediasurface B.V.
Arjen van den Akker
Tel. 035 6257890
GSM 0651 604191
arjen.van.den.akker@mediasurface.com

Potters PR
Monique Potters
Tel. 0345 501595
GSM 0628 889632
monique@potterspr.nl