--------------------------------------------------------------------------
     Axway sluit wereldwijde overeenkomst met Entrust voor beveiligde     
                             dataoplossingen                              
--------------------------------------------------------------------------

Axway nu Technology Partner van Entrust in 'TrustedPartner Program' Zaltbommel, 10/02/2004

Axway, wereldwijde leverancier van integratiesoftware van Europese origine, gaat een samenwerkingsverband aan met Entrust, Inc. , door deelname aan het Entrust TrustedPartner programma als technologiepartner. Entrust is wereldwijd marktleider in beveiliging van digitale identiteiten en informatie.

Axway neemt als 'Technology Partner' een belangrijke stap om aanvullende producten en oplossingen van de 'Entrust Ready'-garantie te voorzien. Deze wordt toegekend door Entrust wanneer producten en diensten compatibel en interoperationeel met de producten van Entrust zijn. Voor het nakomen van de 'Entrust Ready' voorwaarden stelt Entrust zijn software beschikbaar en biedt integratierichtlijnen.

"Axway werkt al sinds de negentiger jaren samen met Entrust op het gebied van integratieprojecten en de samenwerking bevestigt de intrinsieke waarde voor onze gezamenlijke klanten," zegt Michel Clerin, VP Marketing van Axway. "Moderne bestandsuitwisseling blijft een valide startpunt bij veel integratieprojecten die onmiddellijke waarde oplevert en complexiteit vermindert. Maar in een business-to-business context van een bestandsportaal is de beveiliging vaak een punt van grote bezorgdheid. De klanten van Axway en Entrust zijn nu verzekerd van een veilige uitwisseling met de buitenwereld, in beide richtingen."

"Het Entrust 'TrustedPartners Program' weerspiegelt de behoefte om op kansen op wereldschaal middels allianties in te spelen. Binnen dergelijke samenwerkingsverbanden wordt gebruik gemaakt van toonaangevende oplossingen en diensten om meer waarde aan potentiële en bestaande klanten te bieden," zegt Eric Skinner, VP Secure Data Solutions bij Entrust, Inc. "Wij kijken ernaar uit om onze relatie met Axway verder uit te bouwen door het leveren van beveiligde internetoplossingen aan organisaties, financiële instellingen en overheden."

--------------------------------------------------------------------------
                                   END                                    
--------------------------------------------------------------------------

Over Entrust
Entrust, Inc. is wereldwijd marktleider in het beveiligen van digitale identiteiten en informatie. Bedrijven en overheden worden in staat gesteld te veranderen naargelang zij hun on line transacties uitvoeren en relaties met klanten, partner en medewerkers beheren. De oplossingen van Entrust stimuleren een pro-active beveiligingsmethode die aansprakelijkheid en bescherming voor on line transacties en informatie bieden. Meer dan 1200 organisaties en overheidsinstellingen in meer dan 50 landen maken gebruik van de productportfolio van Entrust, dat in het brede scala van applicaties wordt ingezet om gebruik te maken voor Internet- en bedrijfsnetwerken. Voor meer informatie ga naar http://www.entrust.com Carrie Bendzsa, Entrust, Inc., tel. +1 613 270 3455, carrie.bendzsa@entrust.com
Over Axway
Axway is een grote speler op het gebied van applicatie-integratie met een omzet van 70 miljoen euro in 2002 en is 100% dochter van Sopra Group. Met 19 kantoren wereldwijd maakt Axway veilige, geautomatiseerde en waardevolle uitwisselingen tussen informatiesystemen in grote en kleine bedrijven mogelijk. Het Axway Intergration Platform (XIP) levert alle softwarecomponenten die nodig zijn voor het integreren van bedrijfsprocessen en voor het bewaken van bedrijfsactiviteiten. Meer dan 500 specialisten adviseren bedrijven op het gebied van architectuurkeuze, helpen bij het bepalen en uitvoeren van applicatie-integratieprojecten en begeleiden klanten in het optimaal inzetten van het product. Organisaties verbeteren de stroom en het prestatievermogen van hun informatie-uitwisseling, waardoor ze hun klanten nog beter kunnen bedienen. Bovendien zijn zij in staat hun B2B-partnernetwerk te ontwikkelen en kosten met betrekking tot bedrijfsprocessen te verminderen. Axway telt nu al meer dan 5000 klanten wereldwijd in verschillende sectoren. Voor meer informatie ga naar www.axway.com of www.axway.nl
Axway Nederland, Anne van Houten, tel. +31 (0)418 57 6090, e-mail: avanhouten@axway.com
Voor journalisten
NewsEngine PR, Claudia Mairböck, tel. +31 (0)20 567 21 70, e-mail: claudia.mairbock@newsenginepr.com
Ref.:AXW0015-1945FE