Politie Twente

Persberichten Politie Twente 10 februari 2004

Doorrijden na aanrijding

Automobilist rijdt schade nadat hij waarschuwingen van spoorwegwerknemers negeert

Rijssen

Op dinsdag 10 februari omstreeks 03.13 uur zijn spoorwegwerknemers bezig met werkzaamheden bij de spoorwegovergang aan de Reggesingel. Als er een auto nadert met hoge snelheid, manen twee van hen de bestuurder zijn snelheid te minderen. De automobilist doet dit in eerste instantie, doch geeft daarna weer gas bij en rijdt met zeer hoge snelheid door. De twee mannen moeten opzij springen om niet overreden te worden. Een derde werknemer bedient een kraan, die op de overgang staat. In de kraan hangt een container. De automobilist raakt tijdens het passeren de container met de rechter zijde van zijn auto. Hij rijdt hierna echter gewoon door in de richting van Wierden. De auto, vermoedelijk een Alfa Romeo 156 moet forse schade hebben. Diverse onderdelen zijn op de plaats van aanrijding achter gebleven. In de omgeving is nog naar de auto gezocht maar niet meer aangetroffen. (bps: 04-016700)

Aanrijding met letsel

Automobilist opent portier terwijl een fietsster passeert waarbij de fietsster gewond raakt

Almelo

Op maandag 9 februari omstreeks 15.23 uur parkeert een 35-jarige Almeloër zijn auto aan de Windslaan en wil uit stappen. Hij opent het portier, maar ziet niet dat op dat moment een 71-jarige Almelose op haar fiets passeert. De vrouw rijdt tegen het geopende portier en komt te vallen. Zij wordt met een arm- en beenbreuk naar het ziekenhuis overgebracht en opgenomen. (bps: 04-016485)

Rijden onder invloed

Automobilist blijkt tijdens controle onder invloed van alcohol

Enter

Op dinsdag 10 februari omstreeks 01.42 uur wordt op de Wierdenseweg een 41-jarige automobilist uit Enter gecontroleerd. Er wordt bij hem alcoholgebruik geconstateerd. De ademanalyse geeft een uitslag van 1,48 o/oo. Zijn rijbewijs wordt ingenomen en een dagvaarding en rijverbod wordt uitgereikt. (bps: 04-016695)

Gevaarlijk rijgedrag

Automobiliste trekt haar dochter op de fiets voort

Almelo

Op maandag 9 februari omstreeks 21.30 uur rijdt een politiesurveillance over de Drienemansweg. Er komt hen een auto tegemoet rijden met drie lichtjes. Het lijkt hun of er iemand met een zaklamp buiten de auto schijnt. Ze controleren daarop de auto en zien dan tot hun verbazing dat het derde licht afkomstig is van een fiets. De automobiliste, een 43-jarige vrouw uit Bornerbroek verklaart dat zij haar dochter had opgehaald, omdat zij het voor haar dochter te gevaarlijk vond om in het donker alleen te fietsen. Dus liet ze haar dochter naast zich rijden, terwijl de dochter zich aan de auto vasthield en zich op deze manier liet voortbewegen. Tegen de automobiliste is proces-verbaal opgemaakt wegens gevaarlijk weggedrag. (bps: 04-016661)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --