Gemeente Langedijk


HAL gemeenten reageren op ontwerp-streekplan
05 februari 2004

Het ontwerp-streekplan van provincie Noord-Holland ligt momenteel ter inzage. Tot 16 februari kan een ieder reageren op de plannen. Zo ook de gemeentebesturen in de regio. De HAL gemeenten reageren gezamenlijk op dit ontwerp Ontwikkelingsbeeld Noord Holland Noord van de provincie.
In het ontwerp staat exact aangegeven waar in de HAL de zones van verstedelijking zullen liggen. Terwijl de provincie meldt slechts de hoofdlijnen te willen aangeven in dit nieuwe streekplan. De HAL gemeenten wijzen er daarom op dat de exacte invulling een taak voor de gemeenten is. Ook zijn de HAL-gemeenten Heerhugowaard, Alkmaar en Langedijk het niet eens met aanwijzing van woongebieden voor de periode na 2014. 'Enerzijds geeft u vrijwel het gehele gebied ten noorden van de HAL regio aan als zoekgebied, anderzijds geeft u binnen de HAL gemeenten concrete locaties aan.' De HAL gemeenten gaan uit van beheerste groei en melden dat zij eerst de regionale afstemming over de woningverdeling zullen afwachten. In de reactie brengt het college van Langedijk ook bedenkingen in over zaken die specifiek het Langedijker grondgebied betreffen. Ook hier gaat het vooral om het aangeven van de contouren. Zo staat bijvoorbeeld de groenbuffer tussen het toekomstig bedrijventerrein Breekland en de woonkern van Oudkarspel niet op de kaart aangegeven. En is daarentegen juist een groenblijvend deel ingevuld als bedrijventerrein. De provincie ontvangt de schriftelijke bedenkingen van het gemeentebestuur vóór 16 februari.

Ontwikkelingsbeeld Noord Holland Noord ligt ter inzage In het gemeentehuis van Langedijk ligt het ontwerp Ontwikkelingsbeeld Noord-Holland Noord ter inzage voor iedereen. Dit is het nieuwe streekplan dat de provincie wil gaan vaststellen. Tot en met maandag 16 februari kunnen de inwoners van Langedijk inzien hoe de provincie wil dat Noord-Holland Noord zich kan ontwikkelen in de toekomst. De ruimte-indeling voor wonen, werken, recreëren en natuurgebieden staan in het plan aangegeven. Tot en met 16 februari kan iedereen schriftelijk zijn of haar bedenkingen ten aanzien van het ontwerp kenbaar maken aan Provinciale Staten van Noord-Holland, afdeling Ruimte, Wonen en Bereikbaarheid, mevrouw J. Kluit, Postbus 3007, 2001 DA Haarlem. Het plan ligt ter inzage in de voorlichtingsruimte in de hal van het gemeentehuis. Tijdens de openingsuren van het gemeentehuis kan men het boekwerk inzien.