Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem - winkeldiefstallen: aanhoudingen na strooptocht
Publicatiedatum: 10-02-2004

De politie heeft maandagmiddag in het centrum van Arnhem vier verdachten aangehouden van winkeldiefstal. Het verdachte viertal, drie Rotterdammers, allen 26 jaar oud en een 30-jarige vrouw uit Rotterdam liep tegen de lamp nadat een getuige omstreeks twee uur had gezien dat ze steeds heen en weer naar een geparkeerde auto liepen om daar diverse tassen in te legen. De getuige vermoedde winkeldiefstal en waarschuwde de politie. Agenten troffen bij een van de verdachten een speciaal geprepareerde tas aan met daarin diverse kledingstukken. Ook in de auto van een van de verdachten werd nog een hoeveelheid kleding aangetroffen. De kleding werd in beslag genomen. Het verdachte viertal werd aangehouden en voor onderzoek ingesloten. Bij een eerste inventarisatie bleek er voor enkele duizenden euro's aan kleding te zijn in beslaggenomen. Een van de Rotterdamse verdachten is later in vrijheid gesteld: hij bleek na het afleggen van zijn verklaring met de diefstallen zelf geen rol te hebben gespeeld. De overige drie zitten nog vast. Bij twee andere winkeldiefstallen elders in Arnhem werden door de politie nog eens drie verdachten aangehouden. Op de Hanzestraat liepen omstreeks vier uur twee vrouwen van 18 en 23 jaar uit Arnhem tegen de lamp nadat ze bij een winkel waren betrapt op diefstal van levensmiddelen. De vrouwen werden aan de politie overgedragen en gaven toe bij in totaal 5 verschillende winkels goederen te hebben gestolen met een totale waarde van ruim 100 euro. De vrouwen zijn in verzekering gesteld. Een 27-jarige Arnhemse werd rond half vijf op de Klarendalseweg in haar woonplaats aangehouden nadat ze betrapt was op diefstal van levensmiddelen. De vrouw kreeg later een dagvaarding nadat ze de diefstal bekend had.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Velp - auto over de kop: bestuurder ongedeerd

Publicatiedatum: 10-02-2004

Een 21-jarige automobilist uit Arnhem is maandagmiddag ongedeerd gebleven nadat hij met zijn auto op het Velperbroekcircuit over de kop was geslagen. De Arnhemmer wilde vanaf het verkeersplein de A-348 richting Dieren oprijden en raakte daarbij door nog onbekende oorzaak in een slip. Toen hij vervolgens de vangrail raakte sloeg de auto over de kop en belandde in de berm. De Arnhemmer is ter controle overgebracht naar het Rijnstate ziekenhuis maar leek niet ernstig gewond. Zijn auto raakte rondom beschadigds en moest worden afgesleept. Bij de bestuurder is geen drank- of drugsgebruik geconstateerd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Renkum - met 1,7 promille achter het stuur:rijbewijs kwijt
Publicatiedatum: 10-02-2004

De politie heeft dinsdagnacht in Renkum het rijbewijs ingevorderd van een 43-jarige automobilist uit Spijkenisse in verband met het rijden onder invloed. De man werd omstreeks een uur 's nachts door surveillerende agenten rijdend in zijn auto aangetroffen op de Achterdorpsstraat in Renkum. Bij een routinecontrole roken de agenten alcohol, waarna hij werd meegenomen voor een ademanalyse. Daarbij werd een alcoholpromillage vastgesteld van 1,77. Dat is een hoeveelheid van ruim drie maal de toegestane hoeveelheid. Voor de agenten reden om het rijbewijs van de Spijkenissenaar in te vorderen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - ruim 400 keer te hard bij snelheidscontroles
Publicatiedatum: 10-02-2004

Het verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie heeft maandag op tien verschillende plaatsen in het politiedistrict Arnhem-Veluwezoom snelheidscontroles gehouden. Daarbij zijn in totaal 412 snelheidsovertredingen geconstateerd. Het VHT controleerde in Arnhem (Koningsweg, Schelmseweg, Hoenderloseweg en Johan de Wittlaan), Velp (Daalhuizerweg en Reigerstraat), Rheden (Arnhemsestraatweg, Havelandseweg en Oranjeweg) en Dieren (Kanaalweg). Het gemiddelde aantal overtredingen per controleplaats bedroeg 41. De hoogst gemeten snelheid werd gemeten bij de controle op de Koningsweg in Arnhem, waar een bestuurder met 117 km/u de radar voorbij reed, terwijl daar een maximumsnelheid geldt van 80 km/u. De controles vonden plaats op verschillende tijdstippen verspreid over de dag.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Loil - auto tegen boom: Doesburger gewond

Publicatiedatum: 10-02-2004

Een 30-jarige automobilist uit Doesburg is maandagmiddag gewond geraakt nadat hij met zijn auto op de Doetinchemseweg in Loil tegen een boom was gereden. De Doesburger zou naar eigen zeggen tijdens het rijden door nog onbekende reden in een slip zijn geraakt, waarna zijn auto om de as draaide en vervolgens met de achterkant van zijn auto tegen een boom tot stilstand was gekomen. De Doesburger is uit voorzorg per ambulance naar het streekziekenhuis in Zevenaar vervoerd, maar kon na behandeling huiswaarts. De auto van het slachtoffer raakte rondom beschadigd en moest worden afgesleept. Bij de bestuurder was geen drank- of drugsgebruik geconstateerd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden