Provincie Overijssel

5,3 miljoen voor snelle innovators

De provincie Overijssel stelt dit jaar EUR 5,3 miljoen beschikbaar voor innovatie. De subsidieregeling is bedoeld om innovatieve ondernemingen in de vaak kostbare productontwikkeling, externe verkenningen en aankopen om nieuwe producten in de markt te zetten te ondersteunen. De stimuleringsregeling 2004 is open gesteld en de eerste twintig aanvragen zijn al binnen.

De regeling is dit jaar iets aangepast. De grootste verschillen ten opzichte van vorig jaar zijn:
* De behandeling van de aanvraag wordt sneller afgerond zodat ondernemers binnen een paar weken weten waar ze aan toe zijn;
* De procedures zijn makkelijker;
* Er is een extra stimulans (10 procent van het totaal) voor technostarters, ICT-advies en de kleine zelfstandige ondernemingen met innovatieve plannen op het gebied productontwikkelingen.

"Ik realiseer me goed dat het de ondernemers zelf zijn die elke dag, elk uur een kostenafweging maken en risico's nemen. Je kunt als overheid nog zoveel willen, sterke bedrijven die een gezonde groei doormaken zijn de motoren van de regionale economie. Dat vraagt om een advies op maat", zegt gedeputeerde Carry Abbenhues voor economie en innovatie. Ondernemers kunnen terecht bij de adviseurs van het MKB Syntens en de ontwikkelingsmaatschappij Oost NV of op op de site van Syntens.

Gedeputeerde Abbenhues overhandigt de eerste drie beschikkingen persoonlijk aan de aanvragers tijdens een werkbezoek.

Nieuwsredactie@prv-overijssel.nl

© 2004 Provincie Overijssel