Ingezonden persbericht


Geachte redactie,

Als onderdeel van een project om het onderling begrip tussen Nederland en Japan te bevorderen heeft de Japanse Regering een aantal jaar geleden het "EXPERIENCE JAPAN; Dutch War Victims' Grandchildren Scholarship Program" in het leven geroepen. Het doel van dit programma is om Nederlandse jongeren, van wie een (over-) grootouder tijdens de Tweede Wereldoorlog in een Japans kamp in voormalig Nederlands Indië heeft gezeten, kennis te laten maken met Japan. Ook dit jaar is er weer een aantal beurzen beschikbaar gesteld. Tijdens verschillende selectieronden zullen maximaal 12 Nederlandse jongeren uitgekozen worden, die de gelegenheid krijgen om in de zomer van 2004 bij een Japans gastgezin te verblijven, via de internationale uitwisselings-organisatie YFU International Exchange, om zo de Japanse cultuur te ervaren.

In verband met dit programma, willen wij u vragen onderstaand bericht in uw blad te publiceren. Wij zouden graag zien dat veel jongeren de kans krijgen zich voor dit programma in te schrijven en mee te dingen naar een van de twaalf beurzen. Voor meer informatie over het beursprogramma of onze organisatie in het algemeen, kunt u terecht op onze website (www.yfu.nl) of tijdens kantooruren bellen met 0297-264850. Wij kunnen u dan ook in contact brengen met een jongere die eerder aan dit programma heeft deelgenomen.

Namens YFU International Exchange, alvast bedankt voor uw medewerking.

Met vriendelijke groet,

Lianne van Koekenberg


---

Gratis een zomer naar Japan?

Leven in jouw familie nog steeds de verhalen over het Japan van vroeger en ben jij benieuwd naar het Japan van nu? Dan kan jij misschien deze zomer een aantal weken naar het land van de rijzende zon, om kennis te maken met zijn inwoners, cultuur en natuurschoon. Via YFU International Exchange kun je kans maken op een volledig betaalde reis naar Japan.

Zeven jaar geleden heeft de Japanse Regering het "EXPERIENCE JAPAN; Dutch War Victims' Grandchildren Scholarship Program" gestart. Het doel van dit programma is om Nederlandse jongeren, van wie een (over-) grootouder tijdens de Tweede Wereldoorlog in een Japans kamp in voormalig Nederlands Indië heeft gezeten, kennis te laten maken met het Japan van nu en hiermee het onderlinge begrip tussen Nederland en Japan te bevorderen. Dit gebeurt middels een verblijf in een Japans gastgezin. Dit jaar heeft de Japanse Regering weer 12 beurzen beschikbaar gesteld. De winnaars van deze beurzen vertrekken in de zomer van 2004 voor vijf weken naar Japan.

Meer informatie over dit programma en YFU in het algemeen, kun je vinden op onze website: www.yfu.nl. Daar kan je een deelnameformulier downloaden. Ook kan je met al je vragen terecht bij een van onze medewerkers, op telefoonnummer 0297-264850. Zij kunnen je ook een deelnameformulier toesturen. Om mee te dingen naar één van de beurzen, moet jij je voor 7 maart 2004 bij YFU hebben aangemeld.
---

---- --