Politie Twente

Persberichten Politie Twente 10 februari 2004

Jongen vermist

Sinds vrijdag de 6e februari wordt 18 jr. jongen vermist

Zenderen

Sinds vrijdagavond 6 februari jl. wordt de 18 jr. Koen Braker vermist. Koen heeft die avond rond 19 uur de zorgboerderij in Zenderen gemeente Borne waar hij verbleef, te voet verlaten. Koen is licht autistisch en depressief. Het ergste wordt gevreesd. Hij is ongeveer 1 m 95 lang, heeft een slungelachtig postuur, donkerblond kort haar en opvallend veel moedervlekken in zijn hals. Bij zijn verdwijning was hij gekleed in een grijs groene winterjas met beige strepen, een spijkerbroek van het zogenaamde skatemodel, een rode trui met capuchon, sportschoenen en een donkerblauwe cap. Ook had hij een donkerblauwe rugtas met een rood randje bij zich. De politie wil graag in contact komen met mensen die iets weten over de huidige verblijfplaats van Koen of met mensen die hem na vrijdagavond 6 februari 19 uur nog hebben gezien. Deze mensen worden verzocht contact op te nemen met 0900-8844 of met meld misdaad anoniem 0800-7000. (bps: 04-015462)

t.a.v. de redacties:
een foto van Koen is bij de mail van deze persberichten in een jpg bestand meegestuurd.

Aanrijding met letsel

Automobiliste raakt door gladheid macht over stuur kwijt en beland in de sloot

Diepenheim

Een 28 jr. automobiliste uit Diepenheim reed maandagmorgen 9 februari om ongeveer 08.30 uur over de Markveldseweg in haar woonplaats. Bij haar in de auto zaten haar twee kinderen, een jongentje van drie jaar en een dochtertje van drie maanden. In een bocht raakte zij door het glad geworden wegdek de macht over het stuur van haar auto kwijt en belandde in de sloot. De 28 jr. en haar drie maanden oude dochtertje werden door een ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Hengelo. De auto is afgesleept. (bps: 04-016186)

Aanrijding met letsel

Automobilist raakt in hevige hagelbui macht over stuur kwijt en komt in sloot terecht

Markelo

Een 18 jr. automobilist uit Ruurlo raakte maandagmiddag omstreeks 15.20 uur op de Larenseweg in Markelo, in een hevige hagelbui, de macht over het stuur van zijn auto kwijt en kwam in een sloot tot stilstand. Bij hem in zaten twee 17 jr. plaatsgenoten. Samen met een van de inzittenden werd de bestuurder door een ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Hengelo. De auto werd afgesleept. (bps: 04-016534)

Vijf auto's opengebroken

In dezelfde nacht in dezelfde straat, vijf auto opengebroken

Borne

In de nacht van zondag de 8e op maandag de 9e februari werden aan de Meidoornhof in Borne vijf auto's opengebroken. Bij vier van de vijf werd radioapparatuur uit de auto gestolen, bij de vijfde bleef het bij een poging. In alle gevallen werd een portierslot open gebroken of werd een portierraam vernield. De politie vermoed dat het in alle vijf de gevallen om dezelfde dader cq daders gaat. Zij wil dan ook graag in contact komen met mensen die in die bewuste nacht iets is opgevallen in de omgeving van de Meidoornhof in Borne. Deze mensen worden verzocht contact op te nemen met 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. (bps: 04-016179)

Fietsendief aangehouden

Op aanwijzen van getuigen werd een fietsendief op heterdaad betrapt

Enschede

Maandagmorgen 9 februari werd om ongeveer 10.15 uur door getuigen doorgegeven dat op dat moment een jongen bezig was op het Stationsplein in Enschede een fiets te stelen. Gezien werd dat hij met tang probeerde het slot van de fiets door te knippen. De jongen, een 19 jr. Enschedeër, werd op aanwijzen van diezelfde getuigen bij de fiets aangehouden en in zijn fouillering werd de tang gevonden waarmee hij had geprobeerd het slot van de fiets te vernielen. Hij werd meegenomen naar het bureau en na verhoor weer heengezonden. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-016240)

Autodief aangehouden

Eigenaar van auto betrapt autodief en geeft hem over aan de politie

Enschede

Maandagmorgen 9 februari om ongeveer 11.25 uur wordt gemeld dat de eigenaar van een auto die geparkeerd stond aan de Oosterstraat in Enschede, een man had betrapt die geprobeerd had zijn auto te stelen. De eigenaar had even stil gestaan aan de Oosterstraat en de sleutels in het contact gelaten. De dader was langsgelopen en had geprobeerd de auto te starten, maar door de startonderbreker was dit niet gelukt. De politie werd gebeld en deze hield de man, een 26 jr. Enschedeër, aan. Hij bekende direct dat hij de auto had willen stelen. Aan het bureau is hij in verzekering gesteld en voor verder verhoor opgesloten. (bps: 04-016321)

Autokraker betrapt

Eigenaar van bestelbus ziet dat er in zijn auto wordt ingebroken, mogelijke dader aangehouden

Enschede - Glanerbrug

Maandagavond 9 februari om ongeveer 21.50 uur ziet de eigenaar van een bestelbus, die geparkeerd staat aan de Kerkstraat in Glanerbrug, dat een man met een steen een ruit van de bus vernield. Door het ingeslagen raam probeerde de man in de auto te komen. De eigenaar, een 31 jr. Enschedeër, probeerde de inbreker aan te houden, maar deze wist er op een fiets vandoor te gaan. Op de Veenpluisstraat in Enschede werd even later, naar aanleiding van het opgegeven signalement, een 18 jr. jongen uit het Duitse Gronau gesignaleerd en aangehouden. Hij werd meegenomen naar het bureau en voor verder onderzoek opgesloten, mede omdat hij voorkomt op de lijst veelplegers. (bps: 04-016666)

Autokrakers aangehouden

Autokrakers op heterdaad betrapt, een van de twee met behulp van fietser aangehouden

Enschede

Maandagavond rond 23.55 uur wordt gemeld dat getuigen op het Molenplein in Enschede een tweetal mannen waarnemen die erg veel belangstelling vertoonden voor geparkeerde auto's. De signalementen werden doorgegeven en een onderzoek naar de twee werd in de omgeving ingesteld. Op een parkeerplaats aan de Visserijstraat in Enschede werden de twee gesignaleerd in een geparkeerde auto waarvan de achterruit was ingeslagen. De twee werden uit de auto gehaald en aangehouden. Een van de twee, naar later bleek een 30 jr. Enschedeer, rukte zich los en ging er vandoor. De tweede, een 52 jr. kon meegenomen worden naar het bureau. Een achtervolging naar de 30 jr. werd ingezet. Met behulp van een fietser, die de politieman een eindje achterop zijn fiets meenam, kon deze aan de Noorderhagen in Enschede worden gepakt en daarna ook naar het bureau worden overgebracht. Beiden zijn voor verder verhoor opgesloten. De politie wil graag in contact komen met de fietser die geholpen heeft de voortvluchtige man te achterhalen. Hij wordt verzocht zich te melden. (bps: 04-016676)


---- --
---
Jan Camphuis: 053-4555588