Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Geslaagde implementatie van MLS Warehouse Management Systeem bij Jan Linders Supermarkten

Maarssen, 10 februari 2004

Fujitsu Services, onder andere gespecialiseerd in IT-oplossingen voor de logistieke en retailmarkt, heeft de eerste fase van de implementatie van het Warehouse Management Systeem MLS in het distributiecentrum van Jan Linders Supermarkten in het Noord-Limburgse Nieuw Bergen voltooid. De eerste fase betrof de warehousing van de kruidenierswaren. De tweede fase, de warehousing van de verswaren (koel en vries), staat voor eind dit jaar op de rol. De implementatie hiervan moet eind 2005 gereed zijn.

Jan Linders is sinds 1963 een begrip in Zuidoost-Nederland. De supermarktketen onderscheidt zich door zijn klantvriendelijke opstelling en aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding. De 44 winkels worden aangestuurd vanuit het servicekantoor en distributiecentrum (DC) in Nieuw Bergen. Omdat de bestaande automatiseringsoplossing in het DC verouderd was, ging Jan Linders op zoek naar een up-to-date Warehouse Management Systeem (WMS). Na een uitvoerige selectie viel de keus op MLS van Fujitsu Services. Argumenten om dit WMS te kiezen, waren niet alleen de kwaliteit van het systeem, de service eromheen en de naam van Fujitsu Services, maar ook de plezierige samenwerking bij de eerdere installatie van kassasystemen. Jan Linders besloot MLS in twee fasen te laten implementeren: eerst bij de kruidenierswaren en vervolgens bij de verswaren. Fase één is onlangs met succes afgesloten. Fase twee gaat eind dit jaar van start, als de noodzakelijke uitbreiding van het DC haar beslag heeft gekregen.

Ria Bouten, Algemeen Hoofd Logistiek bij Jan Linders, is tevreden over het verloop van de implementatie tot nu toe. "De voordelen ten opzichte van het oude systeem beginnen zich al duidelijk af te tekenen. De productiviteit van het DC stijgt dankzij de aansturing door MLS. De aansturing verloopt efficiënter waardoor de kosten dalen. En de winkels zijn sneller en soepeler te bevoorraden doordat MLS dichter op de logistiek zit. De levensmiddelen-retail is een lastige business door de hoge omloopsnelheid van producten en de grote variëteit aan items. Bij ons komt daar nog een probleem bij: het DC is op dit ogenblik te krap bemeten - vandaar ook de nieuwbouwplannen. Gelukkig is MLS eenvoudig af te stemmen op de beschikbare ruimte zodat deze onder alle omstandigheden optimaal benut wordt." De samenwerking met Fujitsu Services noemt ze "heel professioneel". "De medewerkers hebben veel expertise over onze branche én over logistiek in huis."

Wijnand Engelen, Directeur Logistic & Retail Solutions bij Fujitsu Services, ziet Jan Linders als een strategisch belangrijke klant. "Als leverancier van MLS zijn wij marktleider in de Benelux op het gebied van food-distributie. Maar een food-retailer met eigen distributiefaciliteiten hadden we nog niet als klant. Jan Linders was de eerste. Onze kennis van zowel de food-branche als de logistieke sector kwam dus goed van pas. Bij Jan Linders kunnen we laten zien wat we kunnen. Ons Warehouse Management Systeem MLS beantwoordt volledig aan de logistieke behoeften van de retailer. Het systeem is bij uitstek geschikt voor het beheren en besturen van goederenstromen in een complex magazijn als dat in Nieuw Bergen. Maar MLS is niet de enige oplossing die we de retailer te bieden hebben. Behalve het WMS leveren we ook producten als GlobalSTORE, een geavanceerde retailapplicatie die in elke winkelomgeving inzetbaar is, en LossPrevention, een applicatie die onregelmatigheden aan de kassa traceert en identificeert."

Corporate informatie Jan Linders Supermarkten

Jan Linders is een supermarktketen met 44 filialen in Gelderland, Limburg en Noord-Brabant. Het motto luidt 'Vorstelijk voordelig': de klant is koning, het prijspeil laag. Hart van Jan Linders is het hoofdkantoor annex distributiecentrum in Nieuw Bergen, Noord-Limburg. De organisatie heeft ruim 2.300 full- en parttime medewerkers in dienst.

Meer informatie: www.janlinders.nl

Corporate informatie Fujitsu Services

Fujitsu Services is het Europese IT-services-onderdeel van Fujitsu Limited, een van 's werelds grootste IT-concerns. Op het gebied van IT-services neemt Fujitsu wereldwijd de derde plaats in.

Fujitsu Services ontwerpt, bouwt en beheert IT-infrastructuren voor organisaties uit diverse sectoren en specifieke business solutions voor de logistieke en retailmarkt. Hierbij heeft Fujitsu Services als doel de prestaties van organisaties te verbeteren, zodat zij hun klanten innovatiever, sneller, slagvaardiger en efficiënter kunnen bedienen.

Bij Fujitsu Services in Nederland zijn ruim 850 IT-specialisten werkzaam. Daarvan zijn er 200 actief bij de internationale Helpdesk en het Infracentre, van waaruit op afstand IT-systemen en -infrastructuren worden beheerd. Fujitsu Services heeft samenwerkingsverbanden met onder andere Fujitsu Siemens Computers, HP, Sun, Cisco, Microsoft en Oracle.

Meer informatie: http://nl.fujitsu.com

Voor meer informatie en beeldmateriaal:

Roos Hunsche, Perswoordvoerder Fujitsu Services B.V. Tel: +31 346 598 511 Fax: +31 346 568 613 Email: roos.hunsche@services.fujitsu.com