Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


10 februari 2004


Zutphen - politie zoekt getuigen aanranding


De politie Zutphen vraagt getuigen in verband met een aanranding die op zondag 25 januari j.l heeft plaatsgevonden. Het 23-jarige uit eibergen afkomstige slachtoffer liep even voor de middag via de Beukerstraat, Schupstoel naar de Laarstraat. Zij had in de gaten, dat zij door een man werd gevolgd en deze trok haar even voorbij de slagerij aan de Laarstraat een portiek in en betastte haar onzedelijk. De vrouw heeft van zich afgeslagen en het op een gillen gezet. Een jongeman op een fiets reageerde op het gebeuren, maar de verdachte was inmiddels weggelopen. De politie wil graag deze jongeman, die de vrouw een servet van Mcdonalds gaf en andere getuigen spreken. De verdachte was tussen de 25 en 30 jaar, ongeveer 1.70 lang met een tenger postuur, hij had een getint uiterlijk. Hij droeg die dag een ¾ zwarte lange jas, een zwarte broek en zwarte schoenen. Indien men informatie heeft kan men bellen op 0900 - 8844.


Zutphen - verwarde man opgenomen in ziekenhuis


Gezien de gezondheidstoestand van betrokkene vonden de politie en een arts het gisterenavond onwenselijk om een 25-jarige Zutphenaar in te sluiten. De man was door een getuige in verwarde toestand op de Stoven aangetroffen, waarna deze de politie belde. Inmiddels was de man daar verdwenen en toen kort na een vernieling van een ruit op de Moesmate hetzelfde signalement werd opgegeven zocht de politie in die wijk naar betrokkene. Hij bleek uit eindelijk op een fiets te zijn vertrokken en werd na een melding van een bewoner aan de Laakse Oever aldaar in een schuur aangetroffen. De man, die mede door zijn druggebruik in een slechte gezondheidstoestand verkeert werd naar het politiebureau gebracht en daar werd een arts gebeld. Deze stelde ook vast, dat zijn gezondheidstoestand aanleiding gaf om hem naar een ziekenhuis te vervoeren. Over de vernieling van de ruit zal hij in een later stadium worden gehoord.


Zutphen - brand in flat


De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van een brand die vannacht omstreeks 00.40 uur heeft gewoed in een flat aan de van Lochterenstraat.De brand zorgde voor een hevige rookontwikkeling en agenten konden de flat niet betreden. Uit informatie werd bekend, dat de bewoners elders verbleef . Een aantal bewoners van aangrenzende flats bevond zich al op de galerij en andere bewoners van de flat werden tijdelijk verzocht de woning te verlaten. De brandweer ging met perslucht naar binnen en bluste het vuur. Aangrenzende woningen liepen waterschade op en de woningstichting Hanzewonen en Salvage werden gewaarschuwd. De politie stelt een onderzoek in.


Lochem - Vernielingen en diefstal


Afgelopen weekend werden van een personenauto, geparkeerd aan de Dillenburg, het embleem en twee beschermkapjes van de velgen weggenomen. Verder zaten er wat deukjes in de motorkap. Een 31 inwoner uit Lochem heeft aangifte gedaan.


Eerbeek - Slaapkamer in brand


Maandag rond 15.10 uur is er brand uitgebroken in de slaapkamer van een woning aan de Ruijgenbosweg. De brandweer bluste het vuur. Uit onderzoek bleek dat een jeugdige bezoeker van de bewoners waarschijnlijk met een aansteker heeft gespeeld, waardoor onder andere een kast vlam vatte.


Einde bericht


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --