Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


10 februari 2004


Doetinchem - Fietsster valt door gladheid


Een 32 jarige inwoonster uit Doetinchem is dinsdagmorgen rond 08.05 uur met haar fiets gevallen. Op de kruising Amphionstraat / Raadhuisstraat was zij gevallen door de gladheid. Zij liep daarbij verwondingen op werd voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.


Wehl - Inbraak


Afgelopen weekend werd ingebroken in een pand aan de Raphaelstraat. Men kon binnen komen door een raam te forceren. Er werd een onbekend geldbedrag weggenomen.


Eibergen - Ongeval


Maandag rond 15.35 uur vond op de kruising Kieftenweg / Molenweg een ongeval plaats. Hierbij raakte een 25 jarige automobiliste uit Groenlo gewond. Een 60 jarige bestuurder van een personenauto met daarachter een paardentrailer verleende op het genoemde kruispunt geen voorrang aan de 25 jarige. De paardentrailer met daarin een paard kantelde en kwam in de sloot naast de weg terecht. Het paard liep een lichte blessure op. De Groenlose werd overgebracht naar het ziekenhuis.


Vragender - Aanrijding met twee gewonden


Bij een aanrijding maandag rond 17.40 uur op de Hamelandweg, waarbij een 25 jarige automobilist uit Vragender linksaf wilde slaan, ontstond een aanrijding met een 43 jarige automobilist uit Vragender die uit tegenovergestelde richting aan kwam rijden. Bij de aanrijding raakte nog een derde auto betrokken met daarin een 54 jarige bestuurster uit Aalten. De Aaltense en de 25 jarige automobilist raakten hierbij gewond en werden overgebracht naar het ziekenhuis.


Neede - Brand in woning


In een aanbouw van een woning aan de Bergstraat ontstond maandag omstreeks 18.05 uur brand. De brandweer had het vuur snel onder controle. Door de brandweer werd een brandende matras aangetroffen met daarop een asbak. Waarschijnlijk is de brand ontstaan door een brandende sigaret. Doordat de gehele woning zwart zag van de rook, werden de bewoners voor de nacht elders ondergebracht.


Groenlo - Snelheidscontrole


Bij controle op de Lichtenvoordseweg reden maandagmorgen 14 bestuurders te hard. Er werden 105 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 68 km/u. Hier is 50 km/u toegestaan.


Eibergen - Snelheidscontrole


Maandagmiddag werd gecontroleerd op de Needseweg. Van de 461 gecontroleerde voertuigen reden 21 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 117 km/u, waar 80 km/u is toegestaan.


's Heerenberg - jongelui overlopen bij fietsendiefstal
Een 23-jarige inwoner uit Terborg heeft gisterenavond rond 19.15 uur enkele jeugdige fietsendieven overlopen die bij een fietsenzaak aan de Klinkerstraat een fiets wilden stelen. Eén verdachte, een 15-jarige jongen uit Elten werd door hem aangehouden en aan de politie overgedragen en met zijn hulp werd ook een tweede 14-jarige jongeman uit Emmerich opgespoord. Het duo was bij de fietsenzaak over een muur geklommen en er was een slot van geforceerd om vervolgens met een fiets weg te kunnen glippen. Dit werd echter door de getuige opgemerkt. De politie stelt vandaag een verder onderzoek in onderzoekt de diefstal van een fiets bij een andere fietsenzaak in 's Heerenberg die afgelopen weekend plaats vond.


Doetinchem - Snelheidscontrole


Werd maandagmiddag met de laser gecontroleerd op de Hogendorplaan. De max. toegestane snelheid bedraagt hier 30 km/u. Er werden 13 bekeuringen uitgeschreven.
De hoogst gemeten snelheid was 58 km/u.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --