VVD



10 feb 2004 - VVD: actie IGZ op klachten verpleegkundigen en verzorgenden

VVD Tweede-Kamerlid Anouchka van Miltenburg is geschrokken van de bevindingen van de beroepsvereniging van verpleegkundigen en verzorgenden (AVVV) over misstanden in de zorg. De afgelopen weken heeft de AVVV hierover op haar website talloze reacties ontvangen, die zij vandaag aan de Tweede Kamer zal aanbieden. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft echter aangegeven hier geen actie op te ondernemen.

Van Miltenburg: "Voor de VVD is het logisch dat als er zo'n groot signaal uit de beroepsgroep komt dat er iets grondig mis is, de overheid onmiddellijk actie onderneemt. Zeker waar het gaat om kwesties over leven en dood en oude mensen die vaak zelf de wantoestanden niet aan de kaak kunnen stellen. En daar hebben we het hier nu over."

De VVD vraag de staatssecretaris van VWS de zaak serieus te nemen en grondig te onderzoeken. Van Miltenburg wil weten of het juist is dat de inspectie geen actie mag ondernemen op constateringen van een beroepsvereniging of anonieme meldingen. Van Miltenburg is van mening dat de inspectie hier wel voor in actie moet komen.

10 februari 2004