BedrijfsautoRAI

10-02-2004

6x6 Ivecos voor Belgische Defensie

De Defense Vehicle Division (DVD) van Iveco België kan met trots melden dat het Belgisch ministerie van defensie eind vorig jaar is overgegaan tot de aankoop van een aanzienlijk aantal Iveco 6x6 vrachtwagens.

Deze 3-assers, van het type M250.45WM, met een op de Stralis (Truck of the Year 2003) gebaseerde aandrijflijn, worden gespreid geleverd. De eerste voertuigen zullen operationeel zijn vanaf 2005.

Zij worden allen voorzien van een EuroTronic geautomatiseerde versnellingsbak en opgebouwd met een ISO 20ft Doll laadplatform in samenwerking met de firma Moeyersons uit Londerzeel. De van alle luxe voorziene cabines zullen met een gepantserde vloer worden uitgerust, tevens kunnen zij voorzien worden van een verwijderbare bepantsering (Removable Protection Kit - RPK).

De Ivecos, voorzien van een Cursor 13 motor, zullen worden ingezet ter vervanging van 4x4 en 4x2 vrachtwagens uit de jaren 70.

De Cursor 13 motor, een zescilinder in lijn met een inhoud van 13 liter, voldoet aan de huidige emissie normen en kan worden aangepast om aan toekomstige emissienormen te voldoen. Tevens kan, indien gewenst en mits enkele technische aanpassingen, de motor perfect gebruik maken van biodiesel.

Iveco, met een jaarproductie van meer dan 400.000 motoren, is één van de grootste dieselmotorenproducenten ter wereld. Steeds meer van deze maken gebruik van biodiesel, CNG (Compressed Natural Gas) of methaangas. Dagelijks rijden Iveco vrachtwagens, zowel in Belgie als wereldwijd, vele kilometers op deze alternatieve brandstoffen.