STICHTING HOUT EN MEUBEL

Woerden, 10 februari 2004

De Vries Kozijnen brengt arbo regels in praktijk

Op 6 februari volgde het voltallige productiepersoneel van De Vries Kozijnen in Gorredijk de cursus Veilig en gezond werken. Het bedrijf koos voor deze maatwerkcursus om te voldoen aan het arbo-convenant voor de timmerindustrie en de CAO die alle medewerkers verplicht tot het volgen van de arbo-cursus.
Door nauwe samenwerking tussen Technopark Educatie en SH&M Bedrijfsopleidingen kon binnen twee weken de gewenste training worden gerealiseerd en gingen op 6 februari honderdzeventig medewerkers tegelijk aan de slag. De aanpak had tevens als voordeel dat alle collega's op één dag dezelfde kennis over arbo-zaken tot zich konden nemen. De samenwerking tussen Technopark en SH&M draagt hiermee op een constructieve bij aan de opleidingswensen van de timmerbranche.

Opleiden van personeel heeft bij De Vries Kozijnen altijd veel aandacht. Regelmatig worden voor de medewerkers scholingsplannen gemaakt. Daarnaast is De Vries Kozijnen een eigen bedrijfsopleiding gestart en worden voor speciale groepen cursussen op maat ontwikkeld. Operationeel directeur Oene Wassenaar, bracht in zijn openingstoespraak op de cursusdag nog eens de doelstellingen van het bedrijf onder de aandacht van de medewerkers. Hij meldde tevens dat de verwachtingen voor 2004 gunstig zijn.

Na afloop van de cursus beoordeelden de deelnemers de gekozen aanpak als zeer geslaagd.

Einde bericht