Psycho-medisch centrum Parnassia

logo Parnassia Universiteit Leiden
---

Den Haag, 10 februari 2004

Prof. dr. Erik Hoencamp benoemd tot bijzonder hoogleraar Klinische psychopathologie

Prof. dr. Erik Hoencamp, werkzaam als psychiater en A-opleider bij Parnassia, is per 1 januari 2004 benoemd tot bijzonder hoogleraar Klinische psychopathologie met bijzondere nadruk op de psychiatrische aspecten. Dit is een concreet gevolg van de in 2001 afgesloten samenwerkingsovereenkomst tussen de sectie Klinische en Gezondheidspsychologie van de Universiteit Leiden en Parnassia, psycho-medisch centrum. De leerstoel is ingesteld door Parnassia.

In deze overeenkomst zijn concrete afspraken gemaakt om samen te werken rond onderwijs, opleiding, onderzoek en patiëntenzorg op het gebied van patiënten met psychiatrische en psychologische stoornissen. Voorbeelden van resultaten zijn:
* pre- en postdoctorale stagiaires van de Universiteit Leiden krijgen structureel de mogelijkheid om binnen Parnassia stage te lopen. Zowel klinische als onderzoeksactiviteiten zijn mogelijk
* medewerkers van de Universiteit Leiden worden betrokken bij onderwijs- en opleidingsactiviteiten binnen Parnassia en vice versa

* medewerkers van de Universiteit Leiden worden gedetacheerd bij Parnassia ten behoeve van de patiëntenzorg

* wetenschappelijk onderzoek wordt op elkaar afgestemd, met name op het terrein van angststoornissen, stemmingsstoornissen, persoonlijkheidsstoornissen en somatisatie. Er lopen reeds enige onderzoeksprojecten en een aantal wordt de komende jaren nader ingevuld.

Erik Hoencamp heeft naast zijn opleidings- en onderzoekservaring in een directiefunctie mede vorm gegeven aan de ontwikkeling van nieuwe zorgconcepten in de ggz. Zijn onderzoeksinteresse is vooral gericht op stemmingsstoornissen en schizofrenie; de rol van medicatie en de attitude van patiënten ten opzichte van medicatie.
---


Noot voor de redactie,