Ingezonden persbericht


Mime-Version: 1.0

Ixos en open text introduceren ixos 6 voor geavanceerd enterprise content management

Eén enkele opslagruimte maakt betere controle over content mogelijk

Hilversum, 10 februari 2004 - IXOS SOFTWARE AG (Nasdaq: XOSY, FWB: XOS) en Open Text (Nasdaq: OTEX; TSX: OTC), leiders op het gebied van Enterprise Content Management (ECM), hebben vandaag de IXOS 6 Suite aangekondigd. De IXOS 6 Suite is een betrouwbaar ECM-platform waarmee organisaties op een veilige manier en in overeenstemming met de geldende voorschriften hun bedrijfsgegevens kunnen beheren, archiveren en opvragen, ongeacht het type of formaat van de content. De IXOS 6 Suite wordt een belangrijk onderdeel van de ECM-oplossingen van beide bedrijven, gericht op alle eisen en wensen die bedrijven kunnen hebben op dit gebied, van het maken van content tot en met het uiteindelijke archiveren en ordenen ervan. De IXOS 6 Suite bevat een geïntegreerde set oplossingen voor Content Management, Document Management, Business Process Management en archivering. Met deze oplossingen kunnen bedrijven op een succesvolle manier grote hoeveelheden gegevens van uiteenlopende aard onderbrengen in één enkele opslagruimte of 'repository'. Doordat het met de IXOS 6 Suite mogelijk wordt om blokken informatie van verschillende afdelingen met elkaar te verbinden, ontstaat er één bedrijfsbrede stroom gegevens. Deze stroom gegevens kan worden benut om in real time universele toegang te krijgen tot kritieke gegevens en om deze te beheren en te archiveren. Tegelijk worden de bedrijfsprocessen aanzienlijk verbeterd en de totale gebruikskosten verlaagd. Bovendien kan zo worden voldaan aan de strenge (archiverings)voorschriften.
IXOS en Open Text tonen hun kracht in de ECM-markt door hun klanten de in het bedrijf aanwezige kennis beter te laten beheren en alle beschikbare informatie beter te laten doorstromen, zowel binnen als buiten het bedrijf. IXOS is reeds het favoriete archiverings- en documentbeheerplatform van belangrijke fabrikanten van opslagsystemen, zoals StorageTek, Hitachi Data Systems en Network Appliance. Open Text wordt beschouwd als een marktleider op het gebied van samenwerking en kennismanagement.
"De verwachting is dat de ECM-markt in 2004 goed is voor meer dan 10 miljard dollar", aldus Andrew Warzecha, vice-president van de META Group. "Organisaties zijn in toenemende mate op zoek naar oplossingen van één leverancier. Dit betekent dat leveranciers die het breedst mogelijke pakket 'content' kunnen ondersteunen in een geïntegreerde omgeving, het meeste voordeel zullen hebben."

De architectuur van IXOS 6
In tegenstelling tot andere ECM-oplossingen biedt de IXOS 6 Suite een volledig geïntegreerde, modulaire oplossing voor ECM-strategieën. Het systeem steunt op een centrale opslagarchitectuur met speciale aandacht voor de specifieke eisen van het bedrijfsleven. Deze modulaire aanpak maakt het voor de klant mogelijk om de benodigde ECM-componenten samen of los aan te schaffen en te implementeren. Zo verwerven ze in eigen tempo de benodigde voordelen, ongeacht omvang of budget, en creëren ze tegelijkertijd een schaalbare ECM-basis voor latere behoeften.
Aan de basis van deze architectuur ligt betrouwbare functionaliteit voor centrale toegang tot alle gestructureerde gegevens (content die wordt aangestuurd vanuit een database, zoals ERP) en ongestructureerde gegevens (e-mail, bestanden van tekstverwerkers en spreadsheetprogramma's, gescande faxen en afbeeldingen, webcontent enzovoort) binnen de organisatie. De centrale repository van de IXOS 6 Suite maakt het mogelijk dat een bedrijf alle relevante content met daarbij de benodigde beschrijvende gegevens (metadata zoals auteur, aanmaakdatum en versie) opslaat op één locatie. De IXOS 6-repository maakt gebruik van de beproefde voordelen van IXOS op het gebied van archivering en integratie in gerenommeerde bedrijfstoepassingen. Dit maakt naadloze gegevensuitwisseling mogelijk tussen toepassingen als SAP, Siebel, PeopleSoft, Lotus Notes, Microsoft Exchange en MS Sharepoint, die gewoon vanaf de afzonderlijke desktops kunnen worden gebruikt. Deze manier van werken zorgt ervoor dat informatie zeer gemakkelijk kan worden hergebruikt, dat problemen sneller worden verholpen en dat de besluitvorming aanzienlijk wordt verbeterd.
Omdat er wordt gewerkt met één enkele opslagarchitectuur, kan ook de controle en verantwoordelijkheid over de gegevens beter worden bepaald. * Er kunnen voor het hele bedrijf standaarden voor content, met bijbehorende metadata, worden vastgelegd om de beveiliging, de personalisering en het hergebruik van de gegevens te verbeteren. * Voor alle typen content kan één consequent beleid voor de hele levenscyclus van de informatie worden ingevoerd, van het maken van de content tot en met de langetermijnarchivering en het verwijderen ervan. Daardoor is de informatie altijd in een vroeg stadium beschikbaar, of de informatie nu wordt opgevraagd vanuit de oorspronkelijke toepassing of van buitenaf.
* Door het ontsluiten van bestaande content kunnen bedrijfsbrede processen worden uitgewerkt en geoptimaliseerd. Dit bespaart tijd en vermindert de kans op fouten, waardoor de efficiëntie fors toeneemt. * Voor controle van de toegang, beveiliging van gegevens en beperking van de risico's kunnen voor de hele onderneming de juiste procedures en auditfuncties worden ingevoerd om aan bestaande en nieuwe voorschriften te kunnen voldoen.
* Bepaalde content kan algemeen worden weergegeven zodat daartoe bevoegde medewerkers onmiddellijk toegang hebben tot alle documenten over een bepaald onderwerp. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn voor medewerkers van de klantenservice die vragen van klanten moeten beantwoorden. De efficiëntie wordt verder verbeterd met extra DMS-functies, zoals document-check-in en -check-out, versiebeheer, bewaring, registratie, dossierfuncties en workflows. Dit maakt het bijvoorbeeld mogelijk om een wijziging eenmalig aan te brengen en vervolgens automatisch te laten doorvoeren in alle desbetreffende content.

De IXOS 6-opslagarchitectuur heeft verder het voordeel dat de volledige tekst van de content kan worden doorzocht. Dit betekent dat de juiste gegevens en documenten altijd snel opvraagbaar zijn, omdat kan worden gezocht op specifieke zinsdelen, namen en cijfers. Daardoor neemt de productiviteit aanzienlijk toe, terwijl de kosten van het opzoeken van gegevens worden verlaagd. Dit is vooral belangrijk voor organisaties die het risico in verband met rechtszaken moeten kunnen beperken. "De gegevens waarover een bedrijf beschikt zijn de belangrijkste bouwsteen in de waardeketen van een bedrijf", aldus Robert Hoog, CEO van IXOS. "De IXOS 6 Suite gaat bij het beheer van informatie uit van een holistische benadering. De grenzen tussen de verschillende afdelingen en softwaresystemen van een bedrijf verdwijnen, waardoor een centraal toegangspunt ontstaat voor het beheer van alle kennis van het bedrijf en voor de verbetering van de doorstroming van alle informatie." "In technologisch opzicht hebben Open Text en IXOS samen een aantal pluspunten die een ware revolutie teweeg zullen brengen in de manier waarop mensen werken. Een goed contentbeheer en een vlotte samenwerking zijn voortaan mogelijk voor alle bedrijven", aldus Tom Jenkins, voorzitter en CEO van Open Text Corporation.

Bestaande klanten
Energen Corporation, een belangrijk energiebedrijf in de olie- en gasindustrie, is een van de klanten die hun gegevens gaan beheren met de IXOS 6 Suite. Energen gaat IXOS 6 inzetten om alle afdelingen binnen het bedrijf met elkaar in contact te brengen en om informatie universeel toegankelijk te maken. Dit moet de samenwerking verbeteren, de productiviteit verhogen, de kosten verlagen en de risico's in verband met de juiste naleving van de toepasselijke voorschriften beperken. "Wij willen één ECM-oplossing gaan gebruiken om maximale efficiëntie te realiseren in onze hele organisatie", aldus Bruson White, Chief Information Officer van Energen Corporation. "Na uitgebreide bestudering van andere producten bleek IXOS 6 niet alleen de meest fascinerende oplossing momenteel verkrijgbaar, maar ook de meest flexibele. Met IXOS 6 kunnen wij gegevens binnen luttele seconden opvragen in verschillende toepassingen en afdelingen. De functionaliteit kan bovendien gemakkelijk worden uitgebreid naarmate onze ECM-strategie groeit."
De IXOS 6 Suite is algemeen verkrijgbaar vanaf mei. Prijzen zijn afhankelijk van de gewenste samenstelling van de Suite en het aantal gebruikers.

Over IXOS
IXOS SOFTWARE AG is een toonaangevende leverancier van oplossingen voor Enterprise Content Management (ECM). IXOS zakelijke oplossingen helpen bedrijven efficiënt beheer en weergave van webcontent te realiseren, bedrijfsprocessen te optimaliseren en alle bedrijfsdocumenten veilig en langdurig te archiveren in een volledig schaalbare documentopslagplaats. Meer dan 2 miljoen gebruikers over de hele wereld hebben ECM oplossingen van IXOS geïmplementeerd. Informatie over IXOS is beschikbaar op www.ixos.com .

Open Text
Open Text(tm) is marktleider op het gebied van oplossingen voor Enterprise Content Management (ECM) die medewerkers, processen en informatie bij elkaar brengen. Sinds de introductie van 's werelds eerste zoekmachine voor internet en de eerste op het web gebaseerde software voor samenwerking en kennismanagement heeft Open Text alles in het werk gesteld om nieuwe innovatieve en doeltreffende oplossingen op de markt te brengen. De traditie van innovaties gaat dan ook gepaard met financiële slagkracht en groei. Open Text heeft momenteel meer dan 15 miljoen gebruikers verspreid over 10.000 implementaties in 31 landen en 12 talen wereldwijd. Het vlaggenschip van Open Text heet Livelink®, een product dat instaat voor een naadloze combinatie van samenwerking en contentmanagement. Informatie wordt hiermee omgevormd tot concrete kennis, wat de basis legt voor innovatie, naleving van de voorschriften en extra groei. Kijk voor meer informatie over Open Text en Livelink op: www.opentext.com .

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Karin Schop
Text 100 B.V.
Tel.: 020 530 43 47
E-mail: karins@text100.nl

###
IXOS Software AG en IXOS zijn wettig gedeponeerde handelsmerken van IXOS Software AG. OPEN TEXT is een (wettig gedeponeerd) handelsmerk van Open Text Corporation in de Verenigde Staten, Canada, de Europese Unie en/of andere landen. Alle overige merken en producten zijn (wettig gedeponeerde) handelsmerken van de desbetreffende houders en dienen als zodanig te worden behandeld.