Provincie Flevoland




Nieuwe entree Flevoland bij roggebotsluis

De provincie Flevoland trekt ruim 200.000 euro uit voor de inrichting van de entree van Flevoland bij Roggebotsluis. Het college van Gedeputeerde Staten heeft deze week besloten om vanuit het Europese programma 63.000 euro bij te dragen. Naast deze Europese bijdrage stelt de provincie uit eigen middelen 143.000 euro ter beschikking. Ook de ondernemer van de nieuwe horeca-voorziening draagt bij de aan de kosten van dit project.

Het project Inrichting entree Flevoland bij Roggebotsluis bestaat uit de aanleg van een parkeerplaats en de landschappelijke en ecologische inrichting van het gebied. De parkeerplaats wordt aangelegd naast de nieuw te bouwen horecavoorziening. Vanuit dit punt is het straks mogelijk om de omgeving te verkennen per fiets of te voet. De ecologische aanpassing betreft het maken van een ecologische doorgang onder de Hanzeweg.

Het project past binnen de maatregel Bevordering leefbaarheid landelijk gebied van het Europees Programma. In het kader van deze maatregel is het mogelijk projecten te ondersteunen die tot doel hebben het leefklimaat in het landelijk gebied te verbeteren. Projecten die de eigen identiteit van het gebied versterken kunnen ondersteund worden.