Gemeente Berkel en Rodenrijs


Start aanbestedingprocedure nieuw zwembad

Het nieuwe zwembad komt in het toekomstige Landscheidingspark. Het wordt een overdekt bad met drie gescheiden baden: een 25 meterbassin, een bassin voor speciale groepen en een recreatief bassin. Een buitenbad behoort tot de mogelijkheden wanneer de toekomstige bouwonderneming dat binnen het budget kan doen. Hoe dat nieuwe zwembad er uit gaat zien is vastgelegd in een programma van eisen.
In november vorig jaar hebben de gemeenteraden van Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs hun goedkeuring gegeven aan de bouw en stellen maximaal 490.000 euro exploitatievergoeding bij ingebruikname beschikbaar.

De twee gemeenten hebben inmiddels voorbereidingen getroffen voor een aanbestedingsprocedure. Bergschenhoek is begonnen met bodemonderzoek en voorbereidende aanpassingen aan het bestemmingsplangebied waarin het zwembad komt te liggen, d.w.z. in het gebied tussen de HSL en het dijkje richting Berkel en Rodenrijs.

De aanbestedingsprocedure ging in de eerste week van februari van start met de plaatsing van een aanbestedingadvertentie. Hierin wordt aan ondernemingen gevraagd zich aan te melden voor het gezamenlijke zwembadproject. Eind maart selecteren de gemeenten vijf ondernemingen waaraan wordt gevraagd een offerte te maken voor het ontwerpen, bouwen en exploiteren van het zwembad. Die aanbiedingen moeten vergezeld gaan van een schetsontwerp en exploitatieoverzichten. Uiterlijk op 10 mei van dit jaar moeten die aanbiedingen zijn ingeleverd. Aan de hand van een aantal gunningcriteria wordt rond de zomervakantie de economisch meest voordelige aanbieding gekozen.

Het doel is het nieuwe zwembad uiterlijk 31 december 2006 in gebruik te nemen. Dit is afhankelijk van diverse procedures, o.a. op het gebied van ruimtelijke ordening en bouwvergunningen. Het huidige zwembad De Windas blijft in pricipe open tot de opening van het nieuwe zwembad, tenzij hoge investeringen dat onmogelijk maken.

Laatste wijziging: 10 februari 2004
Copyright © 2003 Gemeente Berkel en Rodenrijs