Politie Midden- en West Brabant

Persbericht District Breda (10/2)

dinsdag, 10 februari 2004

Winkeldievegge slaat personeelslid

ETTEN-LEUR- De politie heeft gisteravond rond 19.00 uur op het Trivium in Etten-Leur een 24 jarige vrouw uit Sprundel aangehouden, die een personeelslid van de bouwmarkt had mishandeld toen ze samen met haar partner waren betrapt bij een diefstal van een schroefboormachine. Toen de vrouw in een ruimte werd geplaatst in afwachting van de komst van de politie mishandelde ze de medewerkerster van de bouwmarkt. De vrouw is aangehouden voor betrokkenheid bij een winkeldiefstal en mishandeling van een personeelslid van een winkel. Ook haar 23 jarige vriend, eveneens uit Sprundel, werd door de politie aangehouden.

Politie houdt verdachte aan met dure fiets

BREDA- De politie heeft gisteren in de wijk Heuvelkwartier een 45 jarige bekende van de politie aangehouden omdat hij met een dure Kaga Miyata fiets en elektrisch gereedschap in een brandgang stond en geen aannemelijke verklaring kon geven hoe hij hieraan was gekomen. De man ontkende de spullen gestolen te hebben, maar gaf wel toe dat ze mogelijk gestolen waren. De verdachte is aangehouden en in verzekering gesteld.

Warme muur leidt naar hennepkwekerij

BREDA- Een bewoner uit de wijk Heuvelkwartier belde vanmorgen verontrust de politie toen die merkte, dat een muur in de woning erg warm aanvoelde. Toen ook de politie de hand even op de muur legde voelde ze dat de muur een abnormale warmte uitstraalde. Al snel werd duidelijk dat de buurman een hennepkwekerij in bedrijf had met 176 hennepplanten en 14 verwarmingslampen. De kwekerij is ontmanteld. De 27 jarige buurman is aangehouden en heeft een proces-verbaal gekregen.

Aangehouden verdachten betrokken bij tientallen woninginbraken

KLUNDERT- De twee verdachten die 3 januari 2004 in Dordrecht konden worden aangehouden, nadat ze kort ervoor op heterdaad waren betrapt bij een woninginbraak in Fijnaart blijken mogelijk nog veel meer inbraken te hebben gepleegd. Zo worden ze ook verdacht van acht woninginbraken in Klundert, die rond Kerst en Nieuwjaar vorig jaar plaatsvonden. Het tweetal zit nog steeds in hechtenis.

In totaal gaat het om 16 woninginbraken in het politie district Breda, waaronder ook Fijnaart en Moerdijk en omstreken. Ook in de buurt van Rotterdam en Dordrecht zouden de verdachten enkele tientallen woninginbraken hebben gepleegd. Het ging de verdachten vooral om sieraden en geld. Een van de verdachten is een 39 jarige Hagenaar, de ander een 21 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Het tweetal kon worden aangehouden door oplettendheid van een burger, die de twee mannen uit een tuin van een woning in Fijnaart zag komen. Aan de hand van het signalement kwam de politie er achter dat de mannen een taxi hadden genomen en op weg waren naar het station in Dordrecht. Daar wachtte de Moerdijkse politie samen met de getuige de taxi op en konden de twee verdachten worden aangehouden.

Politie controleert snelheid 4000 automobilisten

BREDA: De politie van het District Breda heeft afgelopen weekend 4000 weggebruikers gecontroleerd op de maximum toegestane snelheid.

In Strijbeek reden zondag morgen ruim 500 automobilisten langs de radarpost. 48 bestuurders reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 126 km/u, terwijl 80 km/u is toegestaan. Zondagmiddag reden 2000 voertuigen langs de controle op de Goedentijd in Alphen. Van hen reden er 55 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 77 km/u, terwijl 50 km/u is toegestaan. Zaterdag werd ook al in Breda aan de Fellenoordstraat gecontroleerd. Van de 1400 bestuurders reden er 105 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 73 km/u, terwijl 50 km/u is toegestaan.

Verkeersongeval met letsel

BREDA: Een 76-jarige inwoner van Breda is zondagmiddag rond 14:45 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval. De vrouw stak op een zebrapad de Vlaszak over, toen zij werd aangereden door een 29-jarige automobilist uit Achtmaal. De man kwam uit de richting van het Kloosterplein. Het slachtoffer is met een beenbreuk overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie houdt man aan na bedreiging ex-vriendin

ZEVENBERGEN: De politie heeft zondagavond een 45-jarige inwoner van Sint Willebrord aangehouden. De man had afgelopen weekend ingebroken in de woning van zijn 52-jarige ex-vriendin uit Zevenbergen. Vrijdagnacht was de Willebrorder ook al de woning van haar binnengedrongen. Het lukte de vrouw om hem toen buiten te zetten, waarop hij haar bedreigde.

Nadat hij uit de woning was gezet bedreigde hij haar met de dood. Hij is aangehouden en ingesloten en de volgende dag verhoord en heengezonden.

De volgende dag was hij weer naar de woning van zijn ex gegaan en had er vervolgens ingebroken.De man is daarvoor weer aangehouden en in verzekering gesteld. Op maandag is de man daarvoor verhoord.

Jongens krijgen Halt-straf na fietsvernieling

FIJNAART: De wijkagent heeft afgelopen weekend twee jongens van 15 en 17 jaar oud uit Fijnaart een Haltverwijzing gegeven. Het tweetal had een fiets vernield en in de gracht aan de Kerkring gegooid. De eigenaresse van de fiets heeft aangifte gedaan van vernieling. De schade aan haar fiets bedraagt 120,=. De jongens betalen de schade.

Bron: R. van Kuik/H. Snepvangers