Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


10 februari 2004


Onderwerp: Apeldooorner verdacht van meerdere inbraken.


De 26-jarige Apeldoorner die in de nacht van 29 januari j.l. in Beekbergen werd aangehouden, nadat agenten zijn sporen in de sneeuw hadden gevolgd, wordt verdacht van meerdere inbraken. Hij is inmiddels voorgeleid voor de officier van justitie in Zutphen en door de Rechter-commissaris in bewaring gesteld.


De verdachte kon die bewuste nacht omstreeks 05.00 uur bij een tennisvereniging worden aangehouden, nadat agenten zijn bandenspoor in de sneeuw hadden gevolgd vanaf een school aan de Herman Coertsweg waar eerder die nacht was ingebroken.


De verdachte trachtte bij zijn aanhouding nog wel te vluchten maar liep in de armen van een agent en werd ingesloten. Uit het onderzoek is inmiddels gebleken, dat hij meerdere inbraken op zijn kerfstok heeft.


Hij wordt ervan verdacht meerdere inbraken te hebben gepleegd o.a. bij sportverenigingen in het sportpark Orderbos ( hockeyclub AMHC, voetbalvereniging s.v. Orderbos) en bij de Rietendakschool. Daarnaast is hij nog verhoord over de drie inbraken in Beekbergen die nacht bij twee scholen en de voetbalvereniging.


Hij heeft over alle feiten, die in 2003 en begin 2004 plaats vonden een verklaring afgelegd en nagenoeg de hele buit die voornamelijk uit geluidsapparatuur, een laptop, videocamera en een horloge bestond is in zijn woning teruggevonden. Deze zijn inmiddels aan de benadeelden teruggegeven. De buitgemaakte etenswaren had hij inmiddels opgegeten. Naast de buit heeft de verdachte de nodige schade aangericht om binnen te komen.


Einde bericht


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52

---- --