Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


10 februari 2004


Onderwerp: vrouw die geld probeert los te praten aangehouden.


De politie Apeldoorn heeft vanmiddag een 22-jarige Apeldoornse aangehouden die ervan verdacht wordt bij meerdere mensen geld te hebben los gepraat. Zij zou in één geval uit een woning een mobieltje hebben weggenomen en de eigenaar heeft aangifte gedaan. Het geld blijkt vooral voor drugs bestemd te zijn en de politie vermoedt, dat nog meer mensen de dupe van de jonge vrouw geworden zijn. Zij worden verzocht om aangifte te doen.


De politie heeft de afgelopen week via de media bekend gemaakt, dat een jonge vrouw van rond de 20 jaar vooral bij ouderen aanbelde en geld probeerde los te praten. Zij vertelde allerlei verschillende verhalen en wist, zo blijkt uit het eerste onderzoek, enkele tientallen euro's los te praten.


Inmiddels hebben negen mensen contact met de politie opgenomen en vier van hen deden aangifte van oplichting. Ook blijkt, dat zij niet alleen ouderen wist te bewegen om geld af te geven, maar ook jongeren geloofden in haar verhalen en gaven geld.


De politie vermoedt, dat meer mensen het slachtoffer van haar oplichting zijn geworden en verzoekt benadeelden aangifte te doen. Men wordt verzocht hiervoor een afspraak te maken via 0900-8844.


Einde bericht


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52


---- --