Gemeente Mook & Middelaar


Ter Sprake week07 2004

Volgende week zegt Gerard Strik de gemeente Mook en Middelaar na 32 jaar vaarwel. Gerard Strik is 58 jaar en maakt gebruik van de FPU-regeling. Als hoofd van de afdeling Middelen was hij verantwoordelijk voor de onderdelen financiën, belastingen, personeelszaken, automatisering, post- en archiefzaken en facilitaire dienstverlening binnen de gemeentelijke organisatie. De afscheidsreceptie is op woensdag 18 februari a.s. van 16.30 tot 18.00 uur in café De Pimpel, Prinses Beatrixstraat 4c in Mook.

Gerard Strik heeft altijd met veel plezier bij de gemeente Mook en Middelaar gewerkt. Het is een goede werkplek met fijne collegas. Er is veel veranderd in de loop der jaren, waarbij de automatisering een belangrijke rol heeft gespeeld. Er zijn steeds meer wetten en regels gekomen, die steeds meer capaciteit van de gemeentelijke organisatie vereisen. Bovendien wordt de gemeente meestal verplicht een groot deel van de uit deze wet- en regelgeving voortvloeiende kosten zelf te betalen. Toch ligt de belastingdruk in de gemeente Mook en Middelaar op een gemiddeld niveau van Limburg en zelfs iets onder het gemiddelde van heel Nederland. Door de alsmaar toenemende kosten staat het voorzieningenniveau van de gemeente wel onder druk. Met name de laatste jaren is het moeilijker gebleken de financiële eindjes aan elkaar te knopen. Hij hoopt dat de onlangs door de gemeenteraad ingestelde denktank goede keuzes kan en zal maken om de financiële positie te verbeteren.

Gerard Strik heeft allerlei interesses, vooral geschiedenis in de breedste zin van het woord is iets wat hem bijzonder boeit. Ook is hij sportief aangelegd. Tennis speelt hij heel graag. Ik hoop Roland Garros nog eens te halen, maar het zal wel toekijken worden., meldt hij lachend. Hij verwacht het druk te krijgen de komende tijd, maar dan zonder druk. Hij hoopt nog lange tijd te genieten van zijn vrije tijd en het geluk te hebben lang gezond te blijven.

Informatieavond over de reconstructie Rijksweg Mook

De provincie Limburg houdt in samenwerking met de gemeente op dinsdag 17 februari a.s. een informatieavond over de reconstructie van de Rijksweg in Mook. Het werk is onlangs aanbesteed en het ziet ernaar uit dat rond 1 maart a.s. gestart wordt met dit karwei. Er is inmiddels meer duidelijkheid over de concrete uitvoering van het project.

De bijeenkomst begint om 20.30 uur en wordt gehouden in café de Poort van Limburg, Rijksweg 121 te Mook. U wordt van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Zoals u wellicht weet, wordt bij de reconstructie veel onder handen genomen, verleggen kabels en leidingen, aanleg nieuwe riolering, opknappen fietspaden en rijbaan, aanbrengen nieuwe lantaarnpalen en aanleg beplanting. De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd. Bij de werkzaamheden krijgt de Rijksweg een nieuwe indeling en wordt ter plaatse van de Groesbeekseweg een rotonde aangelegd. Aan het begin van de bebouwde kom wordt de rijbaan gebogen uitgevoerd waardoor automobilisten worden gedwongen om met een lagere rijsnelheid de kom binnen te rijden. Daar waar mogelijk worden de rijbanen gescheiden door een middengeleider, zodat veilig oversteken wordt verbeterd. De werkzaamheden worden afgerond met de aanleg van beplanting langs de Rijksweg.

Bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker

In de regio Nijmegen start een nieuwe ronde van het bevolkingsonderzoek naar baarmoederhalskanker. Dit jaar worden in de maand februari alle vrouwen geboren in 1944 uitgenodigd voor het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker. Daarna volgen de vrouwen geboren in 1969, 1959, 1949.

Per ronde worden twee- tot drieduizend vrouwen opgeroepen voor het maken van een uitstrijkje.

Het onderzoek

Het bevolkingsonderzoek heeft als doel om baarmoederhalskanker al in een vroeg stadium te kunnen ontdekken. De organisatie ligt in handen van de Stichting Baarmoederhalskankerpreventie Oost, een samenwerkingsverband van de GGD Nijmegen, de Hulpverlening Gelderland Midden en een aantal andere Gelderse GGDen, de huisartsen, het Integraal Kankercentrum Oost, gynaecologen en laboratoria in de regio.

Het onderzoek zelf wordt door de eigen huisarts of een assistente gedaan.

Alle vrouwen in de leeftijd van 30 tot 60 jaar ontvangen eens in de vijf jaar een uitnodiging. De huisarts maakt vervolgens het uitstrijkje, het laboratorium beoordeelt dit op afwijkingen en de vrouw krijgt daarna via de huisarts de uitslag.

Bij 1 2% van de vrouwen wordt een afwijking geconstateerd. Dit betekent lang niet altijd dat er sprake is van baarmoederhalskanker; wel wordt in zon geval geadviseerd het uitstrijkje te herhalen of verder onderzoek te doen.

De oproep

Vrouwen die in aanmerking komen voor het onderzoek krijgen de uitnodiging via de eigen huisarts of via de GGD. Hen wordt gevraagd binnen twee weken een afspraak te maken met de huisarts voor het maken van een uitstrijkje. Een informatiefolder wordt met de uitnodiging meegestuurd; verder kan men voor meer informatie bellen met de eigen huisarts of met de Hulpverlening Gelderland Midden.Voor de vrouwen is het onderzoek kosteloos.

BUITENWERK

Werkzaamheden aan de Rijksweg ter hoogte van het spoorviaduct.

In verband met geplande werkzaamheden onder het spoorviaduct aan de Rijksweg in Mook, wordt op dinsdag 10 februari en woensdag 11 februari een deel van de rijbaan afgesloten.

Gedurende deze dagen zal er één rijbaan voor het doorgaand rijverkeer beschikbaar zijn. Het verkeer zal middels verkeerslichten worden geregeld en zal mogelijk enige verkeershinder kunnen ondervinden.

b&Weetjes

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 20 januari jl. vergaderd. Onder andere is besloten

...drie invalidenparkeerplaatsen te realiseren bij de ingang van de flat aan de Singel in Molenhoek.

...vergunning te verlenen voor samenvoeging van 8 HAT-eenheden aan de Singel tot 4 flatwoningen door woningstichting De Vuurkuul.

...het ministerie van VROM in kennis te stellen van de bevindingen, dat de balkons in onze gemeente veilig zijn.

...de provincie te wijzen op problemen van het bergend winterbed voor ontwikkelingen in Middelaar en Plasmolen n.a.v. verzoek om ervaringen met de Beleidslijn Ruimte voor de Rivier.

Waarover praten wij

Raads- en commissievergaderingen vinden plaats in de raadzaal van het gemeentehuis. Belangstellenden zijn van harte welkom en hebben spreekrecht. Tijdens raadsvergaderingen kan het publiek reageren op de voorstellen, indien zij dit tenminste 48 uur eerder bij de griffier hebben gemeld. Bij raadsvergaderingen kan het publiek aan het begin van de vergadering reageren op voorstellen. Bij commissievergaderingen gebeurt dit tijdens de behandeling van het voorstel.

Raadsvergadering


- Donderdag 19 februari 2004, 19.30 uur

Overzicht data welstandscommissies

Kleine commissie

De vergadering van de kleine commissie zal plaatsvinden in het gemeentehuis te Mook

op:

- donderdag 19 februari 2004 om 14:00 uur

De agenda is vanaf dinsdag 17 februari 2004 in te zien in het gemeentehuis.

Grote commissie

De vergaderdatum van de grote commissie zal plaats vinden in de raadzaal in het kasteel van Wychen op:


- donderdag 12 februari 2004 om 9:00 uur

- donderdag 26 februari 2004 om 9:00 uur

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met afdeling Grondgebied, bureau VROM, telefoonnummer (024) - 69 69 147.

RUIMTELIJKE ORDENING

Verleende vrijstelling

Op 3 februari 2004 is het vrijstellingsbesluit verzonden voor het gebruik van de berging als kantoorruimte van


- het pand Kon. Julianastraat 4 te Mook

Inzageperiode: 11 februari t/m 23 maart 2004

Reactiemogelijkheden:


- bezwaarschrift aan burgemeester en wethouders binnen 6 weken na datum van verzending
vrijstellingsbesluit

- voorlopige voorziening bij Rechtbank Roermond, Postbus 950,

6040 AZ Roermond, na indiening van bezwaarschrift bij het gemeentebestuur

Nadere informatie: Afd. Grondgebied, bureau VROM, tel. 024-6969149

Ruimtelijke ordening

Vrijstelling bestemmingsplan door Gemeente Heumen

Bij de gemeenteraad van Heumen is een verzoek ingekomen om met toepassing van artikel 19, lid 1, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Molenhoek voor:


- de verbouw van de voormalige wasserij op het perceel kadastraal bekend
gemeente Heumen, sectie C, nummer 2350, plaatselijk bekend Rijksweg 253 te
Molenhoek tot kantoorruimte.

Inspraak

Alvorens aan de gemeenteraad een voorstel wordt gedaan om met toepassing van artikel 19 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening medewerking aan het bouwplan te verlenen, wordt een ieder in de gelegenheid gesteld in het kader van de inspraakprocedure zijn of haar mening over het bouwplan kenbaar te maken. Op grond van de Inspraakverordening gemeente Heumen 1994 ligt het bouwplan van donderdag 12 februari t/m woensdag 10 maart a.s. voor een ieder ter inzage bij de sector grondgebiedzaken van het gemeentehuis van Heumen, Kerkplein 6 te Malden. De sector grondgebiedzaken is geopend op werkdagen van 9.00 uur tot 12.00 uur en op maandag van 17.00 tot 18.30 uur.

Binnen de genoemde termijn kunnen belanghebbenden hun zienswijze over het bouwplan naar keuze schriftelijk of mondeling naar voren brengen. Degenen die hun zienswijze mondeling naar voren willen brengen, kunnen daartoe contact opnemen met de behandelend ambtenaar, die tijdens kantooruren bereikbaar is onder telefoonnummer 358 83 71.

Burgemeester en wethouders van Heumen maken van de ingekomen reacties een verslag op dat ter kennis van de gemeenteraad en de insprekers wordt gebracht. Bij de beslissing op het verzoek zullen de resultaten van de inspraak worden betrokken.

Berichttype Ter sprake
Vorige pagina