Socialistische Partij

De provincie eindelijk alert op ambulances

Vorige week verschenen er in de media ettelijke berichten over de veel te lange aanrijtijden van ambulances in diverse regios van Noord-Holland. En wat nog nooit gebeurde, gebeurde: Gedeputeerde Staten (GS) reageerde onmiddellijk met een persbericht zeggende dat het zo niet langer kon en dat de provincie de minister om extra geld ging vragen. De statenleden ontvingen een brief van de gedeputeerde waarin hetzelfde werd vermeld. Een goede zet, waar niets aan valt af te doen. Bedankt GS, ga zo door!

In het verleden, nog vorig jaar, was GS toch wel wat lakser. De SP heeft in het verleden vele keren de ambulancedienst aan de kaak gesteld, en de reactie van GS was altijd voorzichtig en laat. En nu opeens deze alerte reactie.

Wat is hiervan de achterliggende oorzaak? Misschien het volgende: vorige week publiceerde het Haarlemmermeers Dagblad het bericht dat de SP-fractie in 2003 koploper was wat betreft het stellen van schriftelijke vragen. Een kwart van het totaal aan in dat jaar gestelde schriftelijke vragen was ingediend door de SP. Volgens het artikel vonden andere fracties dat de SP overvroeg. Dat is onzin natuurlijk. Een volksvertegenwoordiger moet alert zijn en schriftelijke vragen is een van de middelen om de alertheid vorm te geven. En dat wroeten kan succes hebben. Voor de SP staat het vast dat de alertheid nu van GS verband houdt met dat onaflatend gewroet van de SP. Ook de SP gaat dus gewoon door met het stellen van schriftelijke vragen.