Gemeente Capelle a/d IJssel

Uit de collegevergadering van 10 februari 2004

Op dinsdag 10 februari 2004 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen.

Concern jaarplan 2004
Het college heeft kennisgenomen van het concernjaarplan 2004. In het jaarplan is samenhang aangebracht tussen begroting, collegewerkplan en concernjaarplan. Het jaarplan vormt de basis voor de verantwoording in de managementrapportages van de ambtelijke organisatie en de jaarrekening.

Armoedebeleid 2003-2006
De nota armoedebeleid 2003-2006 richt zich op het bestrijden van sociaal en maatschappelijk isolement van alle minder draagkrachtige inwoners en het ontwikkelen van preventieve maatregelen om achterstanden te voorkomen en ontplooiing te bevorderen. De preventieve maatregelen richten zich met name op jongeren en minderheden. Het college zal het presidium verzoeken de nota rechtstreeks te agenderen voor de vergadering van de gemeenteraad van 15 maart. Ook wordt de raad dan voorgesteld eind 2005 te bezien welk beleid na 2006 gevoerd zal worden in verband met het dan wegvallen van een deel van de structurele dekking.

Rapportage projectsubsidie per 31 december 2003 De kwartaalrapportage die voortvloeit uit de Beleidsregels voor de verlening van projectsubsidies is voor kennisgeving aangenomen.

Stand van zaken planning onderhoud en nieuwe aanleg van wegen, groen en riolering alsmede de stand van zaken uit de WAP en de ISV Het college heeft de brief vastgesteld waarmee de raad geïnformeerd zal worden omtrent de stand van zaken per eind december 2003.

PRUP 2003-2008; instellen beroep of fiscale route? Op 9 september 2003 is besloten om bezwaar te maken tegen de vaststelling van het PRUP 2003-2008 bij het college van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland. In het PRUP is namelijk geen subsidieaanvraag opgenomen voor de Dorpsstraat 164. Gedeputeerde Staten heeft het bezwaar ongegrond verklaard. De motivering van Gedeputeerde Staten is niet geheel waterdicht. Het instellen van beroep bij de rechtbank s-Gravenhage heeft mogelijk een kans van slagen. De keuze om een gerechtelijke procedure te beginnen moet echter afgewogen worden tegen de mogelijkheid om de kosten via de fiscale route te compenseren. Het is slechts mogelijk om op één manier de kosten te compenseren. Het instellen van beroep vertraagt de uitvoering, waarbij de uitkomst van het beroep onzeker is. Het college heeft kennisgenomen van de beslissing van Gedeputeerde Staten, stelt geen beroep in en kiest ervoor om in overleg met de betrokken partijen de fiscale route in te slaan.

Rotterdam Airport
De gemeente Rotterdam verzocht de Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat om een beperkte verruiming van het openingsregime van de luchthaven Rotterdam Airport. Het betreft een uur in de avond tot
23:59 uur. Rotterdam stelt er prijs op het standpunt van de gemeente Capelle aan den IJssel te vernemen. Het college heeft geen bezwaar tegen de gevraagde verruiming, omdat er nauwelijks tot geen klachten zijn en een toename van geluidsoverlast in de gemeente niet wordt verwacht. Daarnaast is een goed functionerende luchthaven belangrijk voor de regio. De voorzitter van de commissie Stedelijke Ontwikkeling wordt verzocht dit besluit op de lijst van mededelingen te plaatsen.