Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (10/02)

Tilburg, 10 februari 2004.

Agenten pakken inbreker

TILBURG - Een 46-jarige man, die zonder vaste woon- of verblijfplaats is, werd gistermiddag om twee uur aan de Dolomietenlaan in Tilburg aangehouden. Hij wordt verdacht van de poging tot inbraak in een kantoor. Met een schroevendraaier probeerde de man een raam te forceren. Aan de hand van het signalement dat buurtbewoners van de inbreker hadden gegeven konden agenten de man oppakken. De man is ingesloten en inverzekering gesteld.

Agenten en burgers vangen
paarden op de Reeshofdijk

TILBURG - Tijdens hun surveillance op de Reeshofdijk werden agenten door burgers aangesproken over het feit dat er op de Reeshofdijk vijf paarden met op hun rug een zadel, maar zonder ruiters, los rondliepen. Ter hoogte van de Taxandriabaan troffen de agenten de paarden aan en met behulp van burgers konden de paarden gevangen worden. Na onderzoek bleken zij afkomstig van de Zeven geitjes. Een van de paarden was op hol geslagen en de rest volgde. De ruiters waren hierbij van hun paard gevallen en een van hen, een 26-jarige vrouw liep hierbij lichte verwondingen aan het gelaat op.

Bromfietscontrole levert 14 bekeuringen op

TILBURG - Agenten van het politieteam Leijdal hebben gistermiddag aan de Ringbaan Zuid, waar het bureau van dit team staat, een bromfietscontrole gehouden. Er werden 17 bromfietsen gecontroleerd. De bekeuringen vielen voor de volgende overtredingen:

1 x rijden door rood licht

1 x voor het niet kunnen tonen verzekeringsbewijs
1 x voor het rijden op de weg
7 x bleken de gecontroleerde bromfietsen opgevoerd te zijn
1 x zat de verkeerde kleur sticker op de brommer

1 x omdat de bromfietser geen helm droeg.

Agenten halen zwervers van flatgalerij

TILBURG - Tijdens hun surveillance hebben agenten gisteravond, rond vijf over halfnegen, twee zwervers aangehouden, die daar lagen te slapen. Het ging hier om een man (39) en een vrouw (31) uit Tilburg. Dat in strijd met de Algemeen Plaatselijke Verordening (APV) en veroorzaakt overlast voor de woonomgeving.

Bron: Carel Bouman