Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (10/02)

Bergen op Zoom, dinsdag 10 februari 2004

Politie pakt minderjarige daders overlast Bergse Plaat op

BERGEN OP ZOOM: De politie van het team Bergen op Zoom Zuid hoopt met de aanhouding van 6 jongeren een einde te hebben gemaakt aan de overlast in en rondom het winkelcentrum Het Kompas op de Bergse Plaat.

In september 2003 vond een massale vechtpartij plaats tussen hangjongeren die zich ophouden rondom het winkelcentrum en afkomstig zijn uit de Bergse Plaat en een groepering jongeren uit de wijk Zeekant. Deze vechtpartij betrof een incident.
Als gevolg hiervan werd door zeven personen, afkomstig uit beide groeperingen, aangifte gedaan van openlijke geweldpleging en mishandeling.
In november vond een incident plaats waarbij een 13-jarig meisje afkomstig uit Bergen op Zoom aangifte deed van bedreiging met een (nep)vuurwapen.
In december deed een inwoner van Bergen op Zoom aangifte van mishandeling en bedreiging die maand gepleegd in een videotheek van het winkelcentrum Het Kompas.

De overlast, waardoor de politie inmiddels al veelvuldig controleerde in het rondom het winkelcentrum, en de genoemde feiten waren voor de politie reden om een nader onderzoek in te stellen. In totaal zijn in deze politiezaken 32 betrokkenen gehoord. De politie hield uiteindelijk een zestal Bergse jongeren aan in de leeftijd van 15-17 jaar op verdenking van openlijke geweldpleging, bedreiging en mishandeling. Één 17-jarige jongen is in bewaring gesteld. Tegen alle verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Politie beloont redder-in-de-nood

STEENBERGEN: Maandagavond raakte een 19-jarige automobiliste uit De Heen met haar auto in de sloot. De vrouw reed over de Zeelandweg-Oost in de richting De Heen, toen zij door onbekende oorzaak de macht over het stuur verloor en aan de linkerkant van de weg in de ongeveer 4 meter lager gelegen sloot op zn kant tot stilstand kwam. Enkele minuten later zag een passerende automobilist het lichtschijnsel van de verongelukte auto, waarna hij kort ter plaatse polshoogte nam en, toen hij niemand zag, naar huis reed om een zaklantaarn te halen. Tijdens zijn afwezigheid stopte een andere auto met een 29-jarige en een 18-jarige inzittende bij het gestrande voertuig, De 29-jarige man besloot de auto van nabij te inspecteren en zag tot zijn grote schrik de automobiliste, die ternauwernood haar hoofd boven water trachtte te houden. Hij bedacht zich geen moment, stapte in de sloot en hielp de vrouw, in afwachting van de hulpdiensten, haar hoofd boven water te houden. De vrouw is per ambulance overgebracht naar het Lievensberg en opgenomen in verband met onderkoeling en verder onderzoek. De politie heeft de 29-jarige redder-in-de-nood als dank voor de bewezen diensten in de bloemetjes gezet en ter plaatse een onderzoek ingesteld naar de mogelijke oorzaak van het ongeval.

Scholen en politie werken samen in terugdringen overlast

BERGEN OP ZOOM: De scholen in de omgeving van de Nobellaan gaan samen met de politie de strijd aan tegen de overlast van hangjeugd. De huurders van een bedrijfsverzamelgebouw aan de Nobellaan hebben de laatste tijd veel last van hangjeugd. De wijkagent heeft hierop kontakt opgenomen met de omliggende scholen. Dit resulteerde uiteindelijk in het samenwerkingsverband. Tijdens de schooluren en tegen het einde van de schooldag zal door de medewerkers van de scholen gecontroleerd worden op hangjeugd rondom het
bedrijfsverzamelgebouw. Na schooltijd zal er door de politie een oogje in het zeil worden gehouden. Op deze manier hoopt men de overlast terug te kunnen brengen.

Politie houdt snelheidscontroles

OSSENDRECHT/WOENSDRECHT: De politie heeft maandagmiddag op twee lokaties gecontroleerd op snelheid. In de 60 km zone op het Moleneind passeerden 89 bestuurders de controle. In totaal waren 14 mensen in overtreding. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 117 km per uur. Op de Dorpsstraat werd gecontroleerd en passeerden 153 bestuurders de controle. 57 bestuurders waren in overtreding, waarbij de hoogst gemeten snelheid 56 km per uur bedroeg.

Politie ontmantelt hennepkwekerij

ST WILLEBRORD: De politie van het team Rupchen heeft dinsdagochtend in een woning aan de Elzenrijs een hennepkwekerij ontdekt. Op de zolder trof men 120 hennepplanten aan. In de woning trof de politie tevens een groot aantal andere goederen aan waaronder een houder met munitie. Deze goederen zijn inbeslaggenomen en worden nader onderzocht. De 34-jarige bewoner van de woning is aangehouden en inmiddels inverzekering gesteld.

Controle Vreemdelingenwetgeving

STEENBERGEN: Dinsdagochtend is door de politie een controle gehouden in een bedrijf aan de Grote Kerkstraat. Hierbij werd een 31-jarige illegaal in Nederland verblijvende man aangetroffen afkomstig uit Egypte. De man was niet in het bezit van een paspoort en had geen verblijfsrecht in Nederland. Hij is in vreemdelingenbewaring gesteld. In verband met het overtreden van de Wet Arbeid Vreemdelingen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie controleert op snelheid

STEENBERGEN: De politie van het team Steenbergen heeft maandagmiddag een snelheidscontrole gehouden op de Roosendaalseweg in Kruisland. Tussen 15.45 uur en 16.45 uur vond de controle plaats. 11 bestuurders reden te hard en hebben een bekeuring gekregen.

Bron: Nicolette Bovenhorst