Politie Midden- en West Brabant

Politie pakt vier illegalen op

Breda, 10 februari 2004

De Vreemdelingenpolitie afdeling toezicht Breda van de politie Midden en West Brabant heeft maandagavond 9 februari rond 20.00 uur bij een adrescontrole in een woning aan de Bernard de Wildestraat 24 in Breda 4 illegale Afrikaanse mannen aangetroffen. Het gaat om twee mannen van 34 en 36 jaar uit Ghana en twee mannen van 21 en 27 jaar, vermoedelijk afkomstig uit Sierra Leone.
De vier zijn in vreemdelingenbewaring gesteld en zullen zo spoedig mogelijk in de Penitentiaire Inrichting Tilburg worden geplaatst om te worden uitgezet naar het land van herkomst.

Medewerkers van de Vreemdelingenpolitie gingen voor een adrescontrole naar de betreffende woning omdat ze over informatie beschikten dat daar mogelijk illegalen zouden verblijven. Dat bleek dus ook. In de woning troffen ze aanvankelijk 3 mannen aan. Ze beschikten niet over geldige identiteitspapieren. Een vierde man had zich in een slaapkamer verstopt. Ook hij had geen geldige papieren. Wat de mannen precies in Nederland deden en hoe ze er gekomen zijn is niet bekend. Het doel van hun verblijf in Nederland wordt nog onderzocht.

Bron: Jan Clarijs