Nederlandse Organisatie voor Toegepast Natuurwetenschappelijk Onderzoek

TNO

Vitamine Informatie Bureau: Extra vitamines kunnen nuttig zijn

Extra vitamines kunnen nuttig zijn

Alleen gezond eten niet altijd voldoende

Extra vitamines kunnen voor bepaalde groepen een waardevolle aanvulling op hun gewone voeding zijn. Dit zegt het Vitamine Informatie Bureau in reactie op de campagne 'Vitamines en Mineralen' van het Voedingscentrum.

Consumenten kunnen in principe voldoende vitamines en mineralen uit een gezonde voeding halen. Maar uit onderzoek blijkt dat lang niet iedereen volgens de richtlijnen van de Gezondheidsraad eet. De inneming van vitamines en mineralen blijft dan achter bij de aanbeveling. Het Vitamine Informatie Bureau is van mening dat voor die mensen extra vitamines en mineralen nuttig kunnen zijn, al verdient verbetering van de eetgewoonten de voorkeur.

Daarnaast zijn er groepen waarvoor aanvulling van extra vitamines wordt aanbevolen door de Nederlandse Gezondheidsraad, namelijk baby's, kinderen, zwangere vrouwen en ouderen.

Er zijn ook groepen mensen die mogelijk een verhoogd risico op een vitaminetekort of een verhoogde behoefte aan vitamines hebben. Hier kan aanvulling van vitamines en mineralen op de normale voeding wellicht nuttig zijn. Dit geldt voor chronisch zieken, chronisch medicijngebruikers, rokers, mensen die willen afvallen en intensieve sporters.

Meer informatie is te vinden op de website van het Vitamine Informatie Bureau: www.vitamine-info.nl