AUDAX

Media Logistics en Uitgeverij Zwijsen gaan samenwerking aan

Per 1 januari 2004 heeft Uitgeverij Zwijsen B.V. de logistieke activiteiten van haar werkmaatschappij Colliboek B.V. over gedragen aan Media Logistics B.V., de logistieke discipline van Audax, die ook de distributie voor Van Ditmar verzorgt. Media Logistics neemt het personeel dat momenteel bij Colliboek werkzaam is over. Daarnaast verleent Zwijsen Educatief B.V. de exclusieve distributie van het huidige en toekomstige assortiment aan Media Logistics. Carel Bikkers (Voorzitter Hoofddirectie Audax): Deze samenwerking past uitstekend in de huidige strategie van Audax om een belangrijke rol te gaan spelen in de Nederlandse boekendistributie.

Media Logistics is gespecialiseerd in het totale traject van fysieke distributie. Zij zorgen voor de verspreiding van mediaproducten, bestemd voor consumenten en retailers. Van opslag tot transport en fulfilment.

Media Logistics is een onderdeel van Audax. Audax is een veelzijdige organisatie die zich in de breedste zin van het woord bezighoudt met het uitgeven en verspreiden van media- en aanverwante producten. Vanuit het Audax-complex in Gilze worden dagelijks grote hoeveelheden tijdschriften, waaronder eigen titels zoals HP/de Tijd en AvantGarde, buitenlandse kranten, boeken en kantoorartikelen, ontvangen en verzonden.

Uitgeverij Zwijsen is actief op de educatieve markt voor het basisonderwijs. Het bedrijf is marktleider voor het voorbereidend- en aanvankelijk lezen en voor schrijven. Bekende uitgaven zijn o.a. Schatkist, Veilig leren lezen, Estafette, Een zee van tijd en Pennenstreken. Zwijsen is een onderdeel van WPG uitgevers.

(einde persbericht)