Politie Zaanstreek-waterland


04:25 09-FEB-04
loc.: ZAANDAM, PRAAMSTRAAT

Verdachte inbraak aangehouden, buit retour

Een bewoner van een woning aan de Praamstraat kreeg van de politie zijn eigendommen terugbezorgd, nog voordat hij wist dat deze waren gestolen. Surveillerende agenten zagen twee mannen die, toen zij de politiemensen in het vizier kregen, er op een brommer vandoor gingen. De passagier viel van de brommer er ging er te voet verder. Eén van de politiemensen rende achter hem aan en kon de man, een 19-jarige Zaandammer, in de kraag vatten. Het duo had uit een schuur gereedschap gestolen. De bestuurder van de brommer kon ontkomen. In zijn vlucht liet hij het voertuig achter. Ook deze bleek uit de schuur te zijn ontvreemd.

20:02 09-FEB-04
loc.: ZAANDAM, HOUTVELDWEG/ CYPRESSEHOUT

Politie op zoek naar doorrijder

De politie is op zoek naar de bestuurder van een auto die na een aanrijding met een bromfietser op de Houtveldweg in Zaandam is doorgereden. De bestuurder van de bromfiets is met onbekend letsel overgebracht naar ziekenhuis de Heel. De bromfietser reed over de Houtveldweg toen hij van links werd aangereden door een auto die vanuit het Cypressehout kwam.
De betrokken auto, vermoedelijk een blauwe Volkswagen Polo, heeft ten gevolge van de aanrijding aan de voorkant schade opgelopen. In ieder geval mist deze Polo het VW-embleem uit de grill en het linker en rechter bumperrooster. Vermoedelijk heeft de auto ook schade aan de kentekenplaat en de motorkap.
Mensen die iets kunnen vertellen over de bedoelde auto worden verzocht contact op te nemen met politiewijkteam Zaandam-West via 0900-8844.

12:07 10-FEB-04
loc.: KROMMENIE, WILHELMINASTRAAT

Brand in timmerbedrijf

In een timmerbedrijf is dinsdagmiddag brand ontstaan. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar naastgelegen panden en kon rond 13.10 uur het sein 'brand meester' geven. Vermoedelijk is de brand ontstaan doordat het vuur in een houtkachel uit de hand liep. Bewoners van drie naastgelegen woningen moesten korte tijd hun woning verlaten. Uit een woning boven het bedrijf werden drie honden gered.

Verkeershandhaving


J. van der Molen


Telefoon (075) 687 40 80


Fax (075) 687 33 59


Nr. vht-100204


09-FEB-04
ZAANSTAD, DIVERSE WEGEN

Twee keer zo hard als toegestaan

Medewerkers van het verkeershandhavingsteam hielden maandag op diverse wegen in Zaanstad
verkeerscontroles. Op de Kepplerstraat in Zaandam en op de Provincialeweg N246 in Wormerveer werden 's morgens snelheidscontroles gehouden. Op de Kepplerstraat reed één automobilist bijna twee keer zo hard (92 km per uur) als toegestaan. Bij een verkeerscontrole op de Provincialeweg Zaandam-Castricum in Zaandijk werden verkeersovertreders direct staande gehouden. Tussen 13:00 en 15:30 uur werden 22 bestuurders bekeurd. De helft van de boetes betrof het niet dragen van de gordel. Verder werden zeven hardrijders, twee 'bellers', een bestuurder met beplakte ramen, een bromfietser die op de autoweg reed en een niet-verzekerde bestuurder aan de kant gezet

19:00-21:00 09-FEB-04
KATWOUDE, PROVINCIALEWEG N247

Hardrijders op de N247

Tijdens een snelheidscontrole op de N247 in Katwoude werden maandagavond hoge snelheden gemeten van ruim 120 km per uur. Eén op de tien bestuurders reed harder dan de toegestane 80 km per uur. Twee bestuurders werden betrapt op het negeren van het permanente inhaalverbod en zullen binnenkort een rekening van 95 euro ontvangen.


---- --