Politie Hollands Midden
Datum: 10 februari 2004

(

Gouda - Politie zoekt getuigen aanrijding
De politie is op zoek naar getuigen van een ongeval ter hoogte van het benzinestation op de Goudse Poort. Hier is rond 09.15 uur een 20-jarige Gouwenaar tegen een boom aangereden. Agenten zagen de man even daarvoor rijden en herkenden hem als iemand die zonder rijbewijs toch auto rijdt. De man negeerde echter de stoptekens van de politie en reed door. Hierbij negeerde hij op kruisingen het rode licht. In de bocht bij het benzinestation op de Goudse Poort is hij uit de bocht gevlogen en tegen een boom aangereden. De brandweer heeft de Gouwenaar uit de auto gehaald waarna hij met onbekend letsel naar het ziekenhuis is overgebracht.

Een ambulance die op weg was naar de plaats van het ongeval, is op de kruising Goudse Poort/Burgemeester Jamessingel in botsing gekomen met een personenauto. De bijrijder van de ambulance is bij deze botsing licht gewond geraakt. De bestuurders van zowel de ambulance als de personenauto bleven ongedeerd.


Gouda - Politie treft hennepkwekerijen aan

De politie heeft op maandag 9 februari in een woning aan het Pretoriaplein en de Brugmanshof een hennepkwekerij aangetroffen. Op de bovenverdieping van de woning aan het Pretoriaplein werden 209 hennepplantjes gekweekt. Op een slaapkamer van een woning aan de Brugmanshof werden 38 hennepplantjes gekweekt. In beide woningen werd de apparatuur nodig voor het kweken van de plantjes, door de politie in beslaggenomen. De plantjes zijn bij een afvalverwerkingsbedrijf in Rotterdam vernietigd. Tegen de bewoners, een 51-jarige en een 34-jarige man, is door de politie proces-verbaal opgemaakt.


Boskoop - Politie houdt autokrakers op heterdaad aan

Dankzij een oplettende getuige kon de politie op dinsdag 10 februari rond 01.45 uur op een parkeerterrein aan de Enterij twee mannen uit Vlaardingen aanhouden. De twee, 17 en 21-jaar, werden op heterdaad betrapt bij een inbraak in een auto. De verdachten zijn ingesloten. De auto waarmee de verdachten waren gekomen werd door de politie voor onderzoek meegenomen. De politie zet haar onderzoek voort.

------------------------------------einde berichten--------------------------------------------------



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --