Politie Gelderland-Zuid

Datum  10 februari 2004                                              
                                                                     
Van    / afdeling Communicatie                                       

Regionaal Persbericht


District Stad Nijmegen


Politie houdt drie jongens aan voor bedreiging

De politie heeft dinsdag een 17-jarige Nijmeegse jongen aangehouden omdat hij ervan wordt verdacht maandagmiddag een 16-jarige jongen uit Nijmegen op een school in Nijmegen met een vuurwapen bedreigd te hebben. Twee andere 17-jarige jongens, ook uit Nijmegen, werden aangehouden voor betrokkenheid.
Een paar dagen eerder had de 16-jarige al een conflict met een van de 17-jarigen. Maandagmiddag heeft diezelfde 17-jarige tijdens een pauze de 16-jarige met een vuurwapen bedreigd. Die deed hiervan aangifte. De politie is een onderzoek gestart. Het vuurwapen is inmiddels gevonden en het onderzoek wordt voortgezet.
Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Myranda Theunissen,
gsm 06 22930991.


Woninginbraak

Maandagavond is aan de Zwanenveld 65e straat ingebroken door een bovenlicht te verbreken. Daarbij is een computer uit de woning weggenomen.


District Tweestromenland


Wijchen- bromfietscontrole

Dinsdagochtend vond er een verkeerscontrole plaats op de Graafseweg waarbij 50 bromfietsers zijn gecontroleerd op de technische staat van hun voertuig. 27 bestuurders kregen een bekeuring voor het niet dragen van een helm, te hoog motervermogen, het ontbreken van een bromfietscertificaat of omdat ze nog geen 16 jaar zijn als bestuurder.


Niftrik - inrbaak in vaartuig

Twee Wijchenaren van 17 jaar zijn maandagnacht op het terrein van de jachthaven de Citterstraat aangehouden. Beide knapen bevonden zich op een boot met inbrekersgereedschap. Een getuige zag beide knapen lopen en waarschuwde de politie. Hierop doorzochten enkele agenten de boten in de haven en troffen beide knapen aan in een opengebroken boot. In de omgeving werd nog enkele opengebroken boten aangetroffen. Beide jongens zijn in verzekering gesteld in verband met het politieonderzoek.

Rectificatie
In het persbericht van zondag 8 februari staat dat in de nacht van zaterdag op zondag zijn op de Beesdseweg drie inwoners van Culemborg, 17, 18 en 44 jaar oud, en een 23-jarige inwoner van Utrecht zijn aangehouden op verdenking van mishandeling van een medewerker van een horecagelegenheid. De aanhoudingen vonden echter plaats voor het niet voldoen aan bevel of vordering van de politie.


District De Waarden


Zaltbommel - autodiefstal

Maandagavond is vanaf de Oude Stationsweg een zilvergrijze Audi A4, kenteken RL-FB-80 weggenomen.


Brakel - woninginbraak

Maandagnacht is ingebroken aan de Burgemeester Posweg door verbreking van een bovenlichtje. Bij het inklimmen is gebruik gemaakt van een buitenstoelVoor zover bekend is niets weggenomen.


Brakel - verkeersongeval

Maandagavond omstreeks 18.45 uur vond er op de A2 westbaan, een aanrijding plaats waar vijf personenauto's betrokken waren. Een 40-jarige man uit veldhoven is met nekklachten vervoerd naar het ziekenhuis in Utrecht. De eerste automobilist remde in verband met de noodzaak tot het overige verkeer, de overige voertuigen konden niet op tijd stilhouden.


Kesteren - verkeersongeval

Dinsdagochtend liep een 15-jarig meisje uit Kesteren verwondingen op als gevolg van een aanrijding met een personenauto. De 15-jarige liep over de Schenkhofstraat in de richting van het station. Bij het oversteken van de weg, naar de aldaar gelegen bushalte, werd het meisje aangereden door een 52-jarige automobiliste uit Kesteren. Als gevolg hiervan liep het meisje klachten op aan haar hoofd en voet. Onbekend of het meisje vervoerd is naar een ziekenhuis.

Blik op veilig

Snelheidscontrole op

Plaats    Straat       Tijd        MaximumVoer-AantaHoogst
                                          tuigel    gemete
                                   snelhein    bekeun     
                                   d           rd   snelhe
                                                    id    
Heukelum  N848         08.30-11.00 80     1103 15   101   
Nijmegen  Hatertseweg  18.30-22.15 50     1780 62   107   
BuurmalsenRijksstraatwe12.30-13.30 50     407  34   71    
          g                                               
Maldenen  Rijksweg     19.00-22.00 50     2079 100  81    


Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --