Politie Amsterdam-Amstelland

Aanhouding in zaak Deborah Rosiek

10-2-2004. Vorige week woensdag hebben rechercheurs van het bureau Van Leijenberghlaan een verdachte aangehouden in de zaak van de vermiste Deborah Rosiek. De verdachte is inmiddels voor een rechter-commissaris geleid en in bewaring gesteld. Deborah Rosiek, die ten tijde van haar vermissing zwanger was van een tweeling, is sinds 17 juni 2003 zoek.

---

Drenkelingen gered door parkeercontroleurs

10-2-2004. Maandagochtend rond kwart voor twaalf hebben drie medewerkers van de Dienst Stadstoezicht twee vrouwen gered nadat zij met de auto de Nieuwe Prinsengracht waren ingereden. Niemand raakte gewond.

De slachtoffers, een moeder van 60 jaar en haar dochter van 27, raakten in een benarde positie toen de auto waarin zij zaten het water inreed. De dochter hielp haar moeder, die niet kon zwemmen, uit de auto. In eerste instantie sprong één parkeercontroleur het water in om de moeder eruit te halen. Een tweede controleur volgde om de dochter te redden. Hij probeerde een ruit van de auto in te slaan, maar dat mislukte. Een derde parkeerwacht kon met een maglite (metalen zaklamp) de achterruit van de zinkende auto kapotslaan en de vrouw redden. De gezonken auto is met behulp van de brandweer en duikers uit het water getakeld. Het voertuig zal door de Ongevallendienst aan een technisch onderzoek worden onderworpen.

---

Man gewond na val van steiger

10-2-2004. Maandagmiddag rond halfdrie raakte een 31-jarige man gewond nadat hij van een steiger viel. De bouwvakker was in de Roerstraat samen met twee collega's een steiger aan het opbouwen. Door nog onbekende oorzaak viel hij van driehoog naar beneden en kwam op het wegdek terecht. Hij liep botbreuken op aan been, arm en bekken. De arbeidsinspectie onderzoekt de zaak.

---

Videotheek overvallen

10-2-2004. Maandagavond heeft er een gewapende overval plaatsgevonden op een videotheek aan de Van Woustraat. Rond tien uur kwamen drie gemaskerde mannen met een vuurwapen de winkel binnen en bedreigden het personeel. Zij eisten geld uit de kassa en gingen er vervolgens vandoor.

---