Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (10/02)

Oosterhout, dinsdag 10 februari 2004

Politie controleert gedragsregels verkeer
DONGEN: Maandagmiddag 10 februari controleerde de politie op de Paukenlaan en Middellaan op gedragsregels in het verkeer. Zes weggebruikers kregen een bekeuring voor de volgende overtredingen: rijden in gesloten verklaring, parkeren in plantsoen, geen helm, parkeren in parkeerverbod, parkeren op invalidenparkeerplaats zonder kaart.

Geen autogordel: boete 45,-
KAATSHEUVEL / LOON OP ZAND: In de Van Hestrechtstraat (Kaatsheuvel) en de Kerkstraat (Loon op Zand) schreef de politie negen bekeuringen uit voor het niet dragen van de verplichte autogordel. Zo`n boete kost de overtreder 45,-

Diefstal personenauto
HANK: Een inwoner van Hank deed aangifte van diefstal van zijn personenauto. Het gaat om een zwarte Audi 80 kleur, voorzien van het kenteken ND-33-SX. De auto is Hij had zijn auto geparkeerd aan de Buitendijk te Hank. De auto is gestolen tussen zondag 8 februari 23.59 uur en maandag 9 februari 16.45 uur. De politie heeft de auto internationaal als gestolen voertuig gesignaleerd.

Politie pakt brandstichter op heterdaad
WAALWIJK: De politie arresteerde op dinsdag 10 februari omstreeks
01.20 uur een 26-jarige man uit Kaatsheuvel op verdenking van brandstichting. De man werd aangetroffen op de binnenplaats van een cafetaria aan de Grotestraat. Op die binnenplaats was afval in brand gestoken. Het afval bestond uit een aantal plastic kratten, papier, een groot houten reclamebord Het vuur kon tijdig door de brandweer geblust worden. Het pand heeft geen schade opgelopen door de brand. De arrestant verkeerde onder invloed van alcohol. De aangetroffen sporen duidden erop dat de man verantwoordelijk is voor de brandstichting. Bovendien is hij in het verleden al eerder veroordeeld op verdenking van brandstichting. Hij is in verzekering gesteld.

Inbrekers hengelen voordeuren open
WASPIK: Afgelopen nacht (dinsdag 10 februari) in er ingebroken in een woning aan de Havendries. Men kwam de woning binnen door de voordeur open te maken. Vermoedelijk is dat gebeurd met behulp van een stuk antenne, dat door de brievenbus werd gestoken. Uit de woning werd geld en enkele betaalpasjes gestolen. Ook in een ander woning aan de Havendries was men op dezelfde manier binnen gekomen. En ook hier werd de gehele benedenverdieping doorzocht. Hier heeft men geld en een mobiele telefoon gestolen.Deze manier van inbreken is overigens gemakkelijk te voorkomen door de voordeur op het nachtslot te draaien. De politie adviseert om dat niet alleen s-nachts te doen maar natuurlijk ook bij afwezigheid overdag.

Alcoholcontrole
OOSTERHOUT: Maandagavond hield de politie in de hele gemeente een mobiele alcoholcontrole. Geen van de bestuurders had te veel gedronken.

Fietsster gewond bij verkeersongeval
OOSTERHOUT: Dinsdagmiddag 10 februari omstreeks 13.30 uur kreeg de politie melding van een ongeval op de kruising Slotlaan / Europaweg. Een 18-jarige vrouw uit Rijen kwam met haar fiets vanaf het fietspad uit de richting van de het Frencken college en wilde de Europaweg inslaan. Toen zij de weg opdraaide kwam zij in botsing met de 75-jarige bestuurder van een auto die verklaarde door het groene licht te zijn gereden. De vrouw is per ambulance overgebracht naar het Amphiaziekenhuis. Later op de dag mocht ze weer naar huis met diverse kneuzingen en een lichte hersenschudding.

Bron: Connie Polak / Jeroen Steenmeijer