Ingezonden persbericht


15f144d.gif

PERSINFORMATIE

Samsung en RSM stimuleren kwaliteiten toekomstige leiders van wereldwijde ondernemingen

Uitreiking Samsung MBA Leadership Award 2004

Delft, 10 februari 2004 -De Samsung MBA Leadership Award is vrijdag 6 februari toegekend aan de meest getalenteerde MBA-studente van de Rotterdam School of Management (RSM) Beth Quinton. De Canadese Quinton ontvangt de prijs vanwege haar excellente academische prestaties en uitstekende leiderschapskwaliteiten. Deze prijs is dit jaar voor het eerst uitgereikt door RSM - vorige week door de Londense Financial Times verkozen tot beste Nederlandse MBA-opleiding - en het toonaangevende consumentenelektronica-concern Samsung Electronics. RSM en Samsung willen met de award de competenties van de toekomstige leiders van 's werelds grootste ondernemingen stimuleren. Aan de Samsung MBA Leadership Award is een geldbedrag van ¬ 2500,- verbonden.

MBA-studente Quinton is door faculteitsleden van de RSM uitverkoren als winnares van de Samsung MBA Leadership Award. Haar uitstekende academische kwaliteiten in het MBA-programma in combinatie met haar leiderschapskwaliteiten, motiverende aanwezigheid en gevoel voor sociale verantwoordelijkheid maken haar volgens het juryrapport tot winnares. Quinton ontving de prijs uit handen van Kiho Hahn, Business Director van de divisie consumentenelektronica van Samsung Electronics Benelux. De winnares moest het opnemen tegen vier medestudenten die minder hoog scoorden op criteria als leiderschapsprestaties, sociale verantwoordelijkheid, visie en stimulering van de ontwikkelingsmogelijkheden van anderen. Volgens het juryrapport bezit Quinton alle capaciteiten waarover een veelbelovende academicus en manager moet beschikken.

Mike Page, Dean/Director van RSM, ziet de Samsung MBA Leadership Award als een belangrijke impuls voor zowel de academische wereld als het bedrijfsleven: "Om de kenniskloof tussen theorie en praktijk te dichten zijn samenwerkingsverbanden met het bedrijfsleven belangrijk. Een wereldwijd toonaangevende onderneming als Samsung beschikt over veel kennis over de recentste technologische ontwikkelingen, die nuttig is voor onze studenten. Omgekeerd kan Samsung ons intellectuele kapitaal benutten." Voor Samsung is het partnership met RSM ook belangrijk: "Als vooruitstrevende onderneming willen we mensen prikkelen uitstekende leiders voor innovatieve ondernemingen te worden," aldus Kiho Hahn van Samsung Electronics. "Dit partnerschap is een uitstekende voedingsbodem voor mensen met potentie."

Samsung Electronics

Samsung Electronics is met 75.000 medewerkers en 89 kantoren gevestigd in 47 landen. De onderneming behaalde in 2003 een totale omzet van ¬ 29,7 miljard en een nettowinst van ¬ 4,1 miljard. Wereldwijd is Samsung toonaangevend in geheugenchips, telecommunicatie, flat panel displays en digitale convergentietechnologie. De Koreaanse onderneming is 's werelds grootste fabrikant van geavanceerde geheugenchips, TFT-LCD displays, CDMA mobiele telefoons, kleurenmonitoren, videorecorders, televisies, magnetrons en NAND flash memory. Samsung Electronics is opgebouwd uit vier business units: Digital Media Network, Device Solution Network, Telecommunication Network en Digital Appliance Network Business. In de Benelux verkoopt Samsung Electronics PC-randapparatuur, telecommunicatieproducten, consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten. Het bedrijf heeft vestigingen in Delft en Wommelgem. In totaal werken circa 100 mensen bij Samsung Electronics Benelux.

Samsung is als Olympisch partner nauw betrokken bij de Olympische Spelen 2004 in Athene. Samsung is co-presenter van de eerste mondiale Olympische fakkeltocht, die op 23 juni Amsterdam aandoet. Als officiële Wireless Communications Equipment Partner ontwikkelt Samsung een geavanceerd draadloos informatiesysteem voor de organisatoren en officials van de Olympische Spelen.

Meer informatie over Samsung is te vinden op www.samsung.nl.