Gemeente Eindhoven

Persbericht: 10 februari 2004, no. 34

Betere afstemming projecten Genneper Parken - ook extern

Er komt een Afstemmingsoverleg Genneper Parken. Het overleg moet bevorderen dat de gemeentelijke diensten hun werkzaamheden voor dit sport en recreatiegebied , beter op elkaar afstemmen. Vooral op het terrein van veiligheid, onderhoud en beheer schiet die afstemming tekort. Dat leidt ertoe dat er niet afdoende wordt gereageerd op gesignaleerde problemen en vragen van bezoekers en buurtbewoners.

Om die groepen dan ook nauwer bij de uitvoering van de plannen te betrekken, komt er een Klankbordgroep. De rol van de Klankbordgroep moet nog verder worden uitgewerkt. Maar, behalve bezoekers van het park en buurtbewoners, gaan ook vertegenwoordigers van politie en natuur en milieugroeperingen deel uitmaken van de Klankbordgroep Genneper Parken.

Het Afstemmingsoverleg, bestaande uit vertegenwoordigers van de gemeentelijke diensten, krijgt tot taak een integraal beheerplan Genneper Parken op te stellen en elk jaar te actualiseren. Daarnaast moet er een inventarisatie komen van taken, verantwoordelijkheden, bevoegdheden, contracten e.d. die in het gebied van toepassing zijn.

Het Afstemmingsoverleg moet tenslotte een voorstel doen om de huidige ingewikkelde structuur van taken en verantwoordelijkheden te vereenvoudigen, met het oog op een efficiënt en eenduidig beheer van de Genneper Parken in de toekomst.

© 2004 Gemeente Eindhoven