Eemland noord 16.40 uur

Utrecht 10-02-2004 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Politie lost 25 inbraken op

BAARN Naar aanleiding van een in oktober vorig jaar gepleegde woninginbraak op de Wijkamplaan in Baarn kon op 4 november 2003 een 32-jarige inwoner uit Baarn worden aangehouden.

De inbraak bleek niet op zichzelf te staan want het onderzoek en het verhoor van de verdachte leverde de oplossing van nog eens 9 inbraken in woningen en schuren op. Deze feiten waren allen gepleegd in de gemeenten Baarn en Laren in het najaar van 2003. De goederen die hij meenam betroffen stereo-installaties, digitale cameras, geld en sieraden. Omdat vermoed werd dat de verdachte zich aan nog meer feiten had schuldig gemaakt werd er DNA-materiaal afgenomen.

Dit DNA-vergelijkingsonderzoek is deze week afgerond. Door het Nederlands Forensisch Instituut werd een link gelegd met nog eens 15 inbraken waar het DNA-profiel van de verdachte was achtergebleven. Deze feiten waren niet alleen in de regio Utrecht gepleegd. Een 11-tal inbraken bleken te hebben plaatsgevonden in de politieregios Groningen, Friesland en Drenthe.
De verdachte zit nog steeds vast en zal zich moeten verantwoorden voor de rechter.