1e persbericht van dinsdag 10 februari 2004

Eindhoven 10-02-2004 - Berichten uit de regio

Valkenswaard: Auto van hardrijder inbeslaggenomen

Op de Luikerweg is maandagavond omstreeks 23.55 uur een 22-jarige automobilist uit Lommel (B) staande gehouden. Politiemensen zagen de bestuurder rijden met een kapotte koplamp. Hierop is hij gevolgd en werd vastgesteld dat de man reed met een snelheid van 155 km/u waar 80 km/u is toegestaan. De verdachte kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs is ingevorderd. De auto is inbeslaggenomen.

Eindhoven: Onder invloed

Een 71-jarige automobilist uit Boekel is maandagavond om 21.15 uur op de Muzenlaan aangehouden. Bij controle bleek dat de man onder invloed was. De ademanalyse mislukte waarna de man is overgebracht naar het bureau voor nader onderzoek. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 10 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Helmond: Snelheidscontroles

Maandagmiddag is er een snelheidscontrole gehouden op de Rijpelbergseweg. 85 bestuurder kregen een proces-verbaal wegens overschrijding van de maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 77 km/u.

Op de Engelseweg is maandagavond op snelheid gecontroleerd. 60 van de 725 gecontroleerde voertuigen reden er harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 km/u.

Helmond: Aanhouding na vernieling

Maandagavond om 21.12 uur is op het Callistopad een 14-jarige Helmondse aangehouden. Een buurtbrigadier die daar, in het kader van klachten over overlast, aan het surveilleren was zag de verdachte stenen tegen een raam van een woning gooien. Zij is voor onderzoek overgebracht naar het bureau. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt. De ouders zijn in kennis gesteld.

Eindhoven: Onder invloed

Dinsdagmorgen om 02.05 uur is op de Achtseweg Zuid een 38-jarige Eindhovense automobilist aangehouden. Bij controle bleek dat de man de auto bestuurde terwijl hij onder invloed en niet in het bezit van een geldig rijbewijs was. De ademanalyse werd door de verdachte gesaboteerd. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 10 uur.

Helmond: Inbraak in een bedrijf

Dinsdagmorgen tussen 03.00 uur en 09.15 uur is er ingebroken in een woning aan de Marktstraat. Men kwam binnen door aan de achterzijde van het pand een ruit te vernielen. Uit het bedrijf werd een geldbedrag van ongeveer 1900 euro weggenomen.