Politie Friesland

Politieberichten van 10/02 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

FryslâN 10-02-2004 - Voor meer informatie kunt u op werkdagen tussen 07.00 uur en 15.00 uur contact opnemen met Bureau Communicatie.

De Tike: reeënstrikken
Woensdagochtend 4 februari heeft de politie samen met de AID bij een bedrijf aan de Polderdyk en een woning aan de Bosweg in totaal 27 reeënstrikken aangetroffen. De politie heeft de strikken in beslaggenomen. Een 42-jarige man uit Sumar verklaarde de strikken te hebben geplaatst omdat hij last ondervond van de dieren. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Leeuwarden: woninginbraken
Maandag werd tussen 19.45 uur en 22.20 uur ingebroken in een woning aan de Elizabethstraat. Er werd een damestas met inhoud weggenomen; o.a. een portemonnee met inhoud, bankpasjes, lidmaatschapspasjes en een agenda. Daarnaast werden een fles whisky, een laptop en een fotocamera weggenomen. Men kwam de woning binnen door een raam te forceren. Een 26-jarige inwoonster van Leeuwarden deed aangifte. Dinsdagochtend werd rond 05.30 uur ingebroken in een woning aan de Bollemanssteeg. Er werd een schoudertas met inhoud weggenomen (identiteitspapieren, bankpasjes, een portemonnee met inhoud en een gsm). Ook hier kwam men de woning binnen door een raam te forceren. Er werd aangifte gedaan door een 23-jarige inwoonster van Leeuwarden.

Lemmer: fietser gewond door aanrijding
Dinsdag raakte om 08.20 uur een fietser gewond tijdens een aanrijding met een personenauto aan de Pegasus. De fietser liep verwondingen op aan hoofd en handen. Het slachtoffer liet zich door een huisarts behandelen. Het ongeval ontstond toen een 37-jarige automobiliste op de Pegasus linksaf wilde slaan, richting Orion. Ze merkte de fietser niet op, nam zonder te stoppen de binnenbocht en kwam frontaal in botsing met de fietser. De fiets raakte totaal vernield. De auto raakte aan de linkervoorzijde beschadigd.